13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDatorii de miliarde la CAS Dolj

Datorii de miliarde la CAS Dolj

Agenţii economici datorează Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj citeva sute de miliarde de lei, bani care reprezintă plata asigurărilor de sănătate. 66 de societăţi au datorii de peste un miliard de lei, care insumează aproape 300 de miliarde de lei. In topul celor mai mari datornici se situează Regionala CFR Craiova- 41,5 miliarde de lei, urmată la mare distanţă de SC COREMI SA-17,1 miliarde de lei, TCM SA Filiaşi şi ASF CLUB EXTENSIV Craiova, care au restanţe de peste 16 miliarde de lei fiecare. Datorii de 15 miliarde de lei au SC AVIOANE SA şi SC TUFON SA – Craiova. Societăţile Robur Sucursala Craiova şi REUT SA au datorii de 9,8 miliarde de lei, iar Clubul Universitatea Craiova- 8,6 miliarde de lei. CAS Dolj are in prezent peste 300 de procese pe rolul instanţelor de judecată şi a recurs la toate formele legale de recuperare a debitelor: poprirea bancară, titlurile executorii, sechestrele.

Cristina Mindreci, purtătorul de cuvint al CAS Dolj, spune că prin neplata contribuţiei la asigurările de sănătate, populaţia nu are acces la serviciile medicale din pachetul de bază. „Pentru ca tot mai multe persoane să beneficieze de serviciile medicale trebuie actualizată permanent baza de date privind asiguraţii. Acest lucru se poate realiza cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Dolj, al primăriilor, Universităţii Craiova, al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Aceste instituţii pot furniza date despre persoanele cuprinse in sistemul de invăţămint sau care sint beneficiare de ajutor social etc“, a spus Cristina Mindreci.

Persoanele care nu au calitatea de asigurat beneficiază doar de pachetul minimal de servicii medicale: femeia gravidă din luna a treia de sarcină, de cind este luată in evidenţă de medicul de familie, şi pină cind naşte şi incă patru săptămini in perioada de lehuzie şi urgenţele, in limita fondurilor de care dispune medicul de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS