16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorpul Gardienilor Publici, in litigiu cu Finantele

Corpul Gardienilor Publici, in litigiu cu Finantele

In urma controalelor efectuate de catre Directia Generala a Finantelor Publice Mehedinti la Corpul Gardienilor Publici (CGP) Mehedinti s-a stabilit ca, in perioada 1 septembrie 2002 – 28 februarie 2003, institutia a prestat servicii de paza catre diverse persoane fizice si juridice de pe raza judetului Mehedinti, pe care le-a facturat fara a evidentia taxa pe valoare adaugata. Acest lucru, in conditiile in care activitatea desfasurata este o operatiune impozabila din punct de vedere al TVA.

Corpul Gardienilor Publici Mehedinti nu a evidentiat si virat in perioada mentionata o taxa pe valoare adaugata in suma de 2,2 miliarde de lei. Directia Finantelor Publice Mehedinti a luat in acest caz masuri de evidentiere in contabilitate a diferentelor constatate, dar si a sanctiunilor aplicate, insa Corpul Gardienilor Publici Mehedinti a contestat in instanta aceasta decizie.

„Sintem in litigiu cu Corpul Gardienilor Publici Mehedinti inca de cind s-a completat actul de control, iar ei au cistigat pina acum. Oricum, respectivele controale s-au desfasurat in baza unui ordin primit de la Ministerul Finantelor Publice, care stipula clar ca CGP este o institutie platitoare de TVA. Urmeaza sa ne prezentam in continuare la Curtea de Apel Craiova, unde speram sa avem cistig de cauza“, a spus Ilie Bratiloveanu, director executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS