5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani pentru Shakespeare

Bani pentru Shakespeare

Guvernul a aprobat in sedinta de joi acordarea sumei de 2,5 miliarde de lei pentru Teatrul National din Craiova, in vederea pregatirii Festivalului International Shakespeare, care va debuta in Banie pe 26 septembrie. La aceasta se adauga 1,5 miliarde acordate ca sponsorizare de BCR si alte 1,5 miliarde alocate inca din primavara de Ministerul Culturii. Pe scena Nationalului craiovean vor urca trupe din Japonia, Lituania, Rusia, Slovenia si Germania, la care se adauga cele romanesti.

Cu toate ca festivalul va avea loc in cele din urma, dupa ce desfasurarea sa a fost aminata o data din lipsa de fonduri, directorul TNC, Mircea Cornisteanu, regreta absenta unora dintre invitatii de marca.

„Pentru programul pe care voiam sa-l facem in luna mai, cind ar fi trebuit sa aiba loc festivalul, la costurile de atunci si trupele care fusesera contactate, ne gindeam ca ne-ar fi trebuit intre sase si sapte miliarde, pentru ca festivalul trebuia sa se desfasoare in conditii ideale. Deoarece am ratat perioada aceea din lipsa de fonduri, unele dintre trupele contactate nu mai pot sa participe.

Una dintre ele este celebra Royal Shakespeare Company din Londra“, a precizat Cornisteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS