Acasă Actualitate Doi sateni s-au pus de-a curmezisul drumului

Doi sateni s-au pus de-a curmezisul drumului

Satul in care sint cele mai multe vile, Leamna de Jos, din judetul Dolj, a dat de necaz de cind masinile de mare tonaj ale firmei ERPIA au inceput sa care nisip de pe malul Jiului. De citeva zile, masini de transport cu o capacitate de 16 tone trec pe ulita unde si-a construit casa familia Ianosi. Speriati din cauza trepidatiilor, familia amintita si vecinii ei s-au sfatuit si ieri-dimineata au blocat ulita pe care circulau masinile de mare tonaj. Politistul comunei s-a deplasat urgent la fata locului si i-a amenintat pe cei ce „impiedicau traficul“ ca-i amendeaza. Ca sa stinga litigiul, oficialitatile din Bucovat au schimbat traseul masinilor in asa fel incit podul de la intrarea in Leamna de Jos, reparat anul trecut, se va prabusi din nou.

Marin Ianosi, din satul Leamna de Jos, satul sa vada cum ii plesnesc peretii casei din cauza trepidatiilor provocate de masinile de mare tonaj care transporta nisip de la Jiu, l-a convocat ieri- dimineata pe vecinul sau, Constantin Afronie, aflat in aceeasi situatie, si au hotarit sa parcheze masinile proprietate personala de-a curmezisul drumului.

Cind soferii masinilor de mare tonaj, care dupa toate aparentele apartin societatii ERPIA, au vrut, ca de obicei, sa treaca pe ulita lui Ianosi, nu au mai putut si au anuntat primaria. Primarul a venit la fata locului, nu s-a inteles cu cei care ocupau drumul si a apelat la politistii din Bucovat. Seful postului de politie, Marin Epuran, a vrut sa dezamorseze conflictul.

„Nu au vrut sa-mi arate buletinele si nici nu m-am inteles cu ei. Acum astept sa vina primarul de la Palilula, sa-l intreb cum ii cheama pe cei doi care au blocat drumul, ca sa-i pot amenda. Masinile alea nu carau nisip la firme private. Primarul vrea sa faca drumul de la Palilula pe care a pus piatra si acum peste piatra vrea sa toarne nisip“, a spus Marin Epuran.

Semne de circulatie facultative!

Chiar la coltul casei lui Marin Ianosi sint puse doua semne de circulatie care interzic accesul pe ulita al masinilor care transporta nisip si care au o greutate mai mare de trei tone. Nici primarul si nici politistul nu au observat semnul, pentru ca altfel seful de post nu ar mai fi fost nevoit sa se plinga de restrictionarea circulatiei. Ca nu au vazut semnul de la casa impricinatului este una, dar ca se permite accesul masinilor de 16 tone peste podul reparat anul trecut este alta. Timp de citeva luni, localnicii care faceau naveta la Craiova coborau din autobuze si traversau podul de la intrarea in sat pe jos, de frica sa nu se prabuseasca in albia piriului ce colecteaza apele pluviale de pe versanti. Podul a fost reparat de mintuiala si pentru a-l proteja s-a montat linga el un semn de circulatie care interzice accesul pe pod al masinilor mai mari de sapte tone. Pe buna dreptate se intreaba localnicii cit va mai rezista podul, din moment ce in fiecare zi trec zeci de masini cu o capacitate de 16 tone.

„Nici nu am vazut semnul ala, dar, daca ziceti ca este, cred ca aceia de la drumuri l-au pus. In mod normal, cred ca, daca o masina este mai mare de sapte tone si trece podul ar trebui sa fie contraventie“, spune seful de post Marian Epuran.

Cum, necum, masura extrema la care au recurs cei doi vecini a rezolvat pentru un timp problema trepidatiilor care au speriat familia Ianosi si a ambitionat politistii din Bucovat, care vor trece la inventarierea semnelor de circulatie de pe teritoriul lor!Satul in care sint cele mai multe vile, Leamna de Jos, din judetul Dolj, a dat de necaz de cind masinile de mare tonaj ale firmei ERPIA au inceput sa care nisip de pe malul Jiului. De citeva zile, masini de transport cu o capacitate de 16 tone trec pe ulita unde si-a construit casa familia Ianosi. Speriati din cauza trepidatiilor, familia amintita si vecinii ei s-au sfatuit si ieri-dimineata au blocat ulita pe care circulau masinile de mare tonaj. Politistul comunei s-a deplasat urgent la fata locului si i-a amenintat pe cei ce „impiedicau traficul“ ca-i amendeaza. Ca sa stinga litigiul, oficialitatile din Bucovat au schimbat traseul masinilor in asa fel incit podul de la intrarea in Leamna de Jos, reparat anul trecut, se va prabusi din nou.

Exit mobile version