Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

S-a sistat eliberarea avizelor pentru importul de griu

Cererile de acordare a avizelor pentru importul de griu de panificatie, fara taxe vamale, nu mai sint primite de Ministerul Agriculturii, Apelor si Mediului. Avizele emise pina in prezent acopera contingentul stabilit prin HG nr. 864/2003, de 940.000 de tone de griu de panificatie si 60.000 de tone de griu de saminta. Peste milionul de tone de griu au fost exceptate de la plata taxelor vamale importul a 12.000 de tone de secara, 100.000 de tone de orz si 500.000 de tone de porumb pentru furajarea animalelor. Daca pina la 15 octombrie nu se va realiza importul de griu stabilit, se va relua activitatea de eliberare a avizelor de import.

Atentie unde va tundeti!

Inspectia Sanitara de Stat (ISS) Olt a efectuat o serie de controale la frizeriilor si saloanele de coafura din judet, pentru a vedea daca acestea respecta legislatia igienico-sanitara. Din cele aproximativ 20 de saloane verificate, cinci nu indeplineau conditiile necesare pentru desfasurarea activitatii. In Caracal, frizeria apartinind Cooperativei Unirea Mestesugarilor nu avea apa calda curenta si functiona fara a poseda autorizatie sanitara. Inspectorii au dispus suspendarea temporara a activitatii, pina la remedierea deficientelor.

Salonul de coafura „Style“ din Slatina a fost inchis definitiv, iar patronul salonului AF Paunescu, din localitate, a fost avertizat. In prezent, inspectorii sanitari verifica saloanele de cosmetica.

Zece mori functioneaza ilegal in Dolj

Serviciul Standarde, Marci si Licente de fabricatie al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dolj a descoperit, la un control de rutina, ca zece mori de griu si de porumb din judet functionau ilegal, fara sa dispuna de licenta de fabricatie. Morile din Breasta, Predesti, Cleanov, Sopot, Potmeltu si cele cinci mori de porumb din Argetoaia functionau fara forme legale. Amenda prevazuta pentru astfel de abateri este cuprinsa intre zece si 50 de milioane de lei.

Doua incendii intr-o singura zi

Pompierii militari mehedinteni au intervenit la sfirsitul saptaminii trecute la stingerea a doua incendii izbucnite pe raza judetului. Vineri dupa-amiaza, Iustin Cretu, din comuna Hinova, se intorcea de la pescuit, cind a vazut ca ii ardea casa. Incendiul se manifesta la holul casei, unde erau amplasate un aragaz si butelia, care putea sa explodeze in orice moment. Doua garzi de interventie ale Grupului de pompieri „Drobeta“ s-au deplasat la fata locului, focul fiind lichidat. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de scaparile de gaze. Cel de-al doilea incendiu s-a produs tot vineri, in satul Izvorul Birzii, la casa Gheorghitei Bejan. Focul a mistuit mai multe piese de mobilier si circa 40 la suta din suprafata casei. Din primele cercetari ale pompierilor, a rezultat ca incendiul a fost cauzat de utilizarea neglijenta a unei luminari de catre proprietara.

13 bulgari intrati fraudulos in Romania in scopuri „de agrement“

13 cetateni bulgari au fost retinuti duminica de politistii de frontiera din comuna Rast pe malul romanesc al Dunarii, dupa ce traversasera fluviul si trecusera fraudulos frontiera.

Cei opt barbati si cele cinci femei, cu virste cuprinse intre 14 si 37 de ani, au profitat de nivelul scazut al Dunarii, au trecut cu o barca pe ostrovul Tibar, iar de acolo au mers pe jos pina la malul romanesc. Luati la intrebari de lucratorii Sectorului Politiei de Frontiera Rast, cetatenii bulgari au declarat ca au venit in Romania cu intentia de a desfasura activitati de agrement.

Cei 13 s-au ales cu dosare penale, inaintate Parchetului de pe linga Judecatoria Bailesti.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version