Acasă Local Calin i-a suflat scaunul lui Voiculescu

Calin i-a suflat scaunul lui Voiculescu

Deranjat de scandalurile din filiala doljeana a PSD, premierul Adrian Nastase l-a coborit ieri pe Ion Voiculescu de la cirma organizatiei. Desi se vehicula de ceva vreme ideea ca Voiculescu va fi inlocuit, nimeni nu credea ca premierul va rupe pisica-n doua in timp ce aproape toti parlamentarii de Dolj sint in vacanta, inclusiv proaspatul demis. In locul acestuia, a fost urcat prin vot automat al Delegatiei Permanente controversatul secretar de stat Ion Calin, cel implicat in afacerea arabo-romana a parcarilor din Craiova

Dili junior a umplut paharul

In cadrul Delegatiei Permanente a PSD, in care Doljul nu este reprezentat de nici un membru marcant, premierul Adrian Nastase a demis presedintii a cinci filiale din tara. Printre ghinionisti se afla si Ion Voiculescu, pina ieri presedinte al PSD Dolj. Pina la alegerile din octombrie, presedinte interimar a fost numit Ion Calin, actualul secretar general al PSD, filiala Dolj, si secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.

Deocamdata, nimeni nu stie sau nu vrea sa dezvaluie motivele care au stat la baza deciziei premierului. Se pare ca s-a saturat de scandalurile din sinul filialei, ajunse pe prima pagina a ziarelor. Ultimul dintre ele, cel in care vicepresedintele organizatiei de tineret, Claudius Serbanoiu, si-a bagat in spital un prieten, pare sa fi fost picatura care a umplut paharul.

La putin timp dupa ce anuntul a fost facut oficial, majoritatea membrilor din structurile de conducere ale PSD Dolj si-au inchis telefoanele mobile, neputind fi contactati pentru declaratii.

Singurul care a fost anuntat oficial este Vasile Bulucea, prim-vicepresedinte PSD Dolj: „M-au sunat si Ion Calin, Florin Georgescu si Octav Cozminca si mi-au spus ca l-au inlocuit pe Voiculescu. Am auzit ca a fost o sedinta mare la Bucuresti, care a tinut de la 11.00 la 14.00 si ca acolo s-a hotarit. Cauzele, motivele nu se cunosc deocamdata. Ramine sa le aflam pe parcurs“.

Noul lider de filiala, Ion Calin, sustine ca a fost luat ca din oala de premier:

„Dupa delegatie, am fost chemat de Adrian Nastase, care mi-a trasat noile sarcini. Eu sint bun amic cu domnul Voiculescu, dar se pare ca Adrian Nastase vrea sa dinamizeze putin activitatea filialei. Sigur ca la luarea acestei decizii a contat si ultimul scandal, in care a fost implicat baiatul lui Dili Serbanoiu. Am fost numit deoarece a fost singura propunere in Delegatia Permanenta care s-a reunit in dimineata asta. Eu nu am fost prezent. Dar, retineti: sint interimar pina la alegerile din octombrie“.

Exit mobile version