10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 5.000 de credinciosi - asteptati la Manastirea Tismana

Peste 5.000 de credinciosi – asteptati la Manastirea Tismana

Manastirea Tismana devine de sarbatoarea Sfintei Marii loc de pelerinaj pentru credinciosii din Gorj si din judetele invecinate. Preotii se asteapta ca la slujbele religioase care dureaza de joi seara si pina vineri sa se perinde peste 5.000 de credinciosi. Multi dintre acestia isi instaleaza corturi in apropierea minastirii, unde stau timp de trei zile.

„Este o procesiune speciala care are loc in fiecare an la Sfintele Moaste ale lui Nicodim de la Tismana. Un sobor de preoti va incepe slujba de ieri. In paralel, la Manastirea Polovragi, care are hramul Adormirii Maicii Domnului, va oficia o slujba Mitropolitul Olteniei, Teofan. Vin credinciosi din intreaga Oltenie la aceste mari sarbatori si lacasurile de cult devin neincapatoare“, a spus protopopul Vasile Vladoiu.

Festivalul de folclor s-a mutat si el la Tismana

Pe linga aspectul religios, sarbatoarea a capatat de-a lungul timpului si un accent comercial, si chiar electoral. De Sfinta Maria, la Tismana se organizeaza un bilci traditional si spectacole artistice, iar oficialitatile judetului vor deschide festivitatile. In acest an, sarbatoarea coincide cu Festivalul International de Folclor, organizat la Tirgu Jiu, asa ca o parte din ansamblurile invitate vor concerta la Tismana.

Politia si jandarmeria au pus la punct masuri speciale de ordine. Ofiteri si angajati ai Comandamentului de Jandarmi Gorj vor sta la Tismana pina simbata pentru a asigura paza pe toata perioada manifestarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS