13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlombe de 3,6 miliarde pe drumurile doljene

Plombe de 3,6 miliarde pe drumurile doljene

Administratia asteapta de la Bucuresti un milion de dolari pentru drumuri

Suma alocata de la buget pe luna august pentru plombarea gropilor de pe drumurile judetene se ridica la 3,6 miliarde de lei. La aceasta se adauga circa 2,5 miliarde de lei pentru asternerea covoarelor bituminoase.

Marin Diaconeasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, a precizat ca in aceasta luna s-a mai primit, de la fondul special al drumurilor, prin transferuri bugetare, suma de 2,5 miliarde, din cele peste 29 pe care le are de primit in acest an.

Principalele drumuri pe care se lucreaza in prezent pentru plombarea gropilor aparute in asfalt sint DJ 550 Calafat – Poiana Mare – Maglavit, DJ 442 Amarastii de Jos – Dabuleni, DJ 561 Podari – Segarcea, DJ 651 C Valea Stanciului – Amarastii de Jos si DJ 606 Craiova – Cleanov (pentru care s-a alocat suma de 1,6 miliarde de lei). Alaturi de aceste reparatii, se vor face reprofilari de drumuri pietruite si intretinerea curenta la poduri si podete, plantarea de indicatoare rutiere – in valoare totala de peste 300 de milioane de lei.

Vicepresedintele Marin Diaconeasa a intocmit deja documentatia pentru modernizarea mai multor portiuni din drumurile judetene cu bani de la guvern.

„Promisiunea este de un milion de dolari. Am facut lista cu drumurile si, la inceputul saptaminii viitoare, vom merge la Bucuresti pentru a vedea daca vom primi banii. Nu promit nimic, astept sa vad rezultatul“, a conchis Diaconeasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS