24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLITUA se divizeaza in pumni si paruieli

LITUA se divizeaza in pumni si paruieli

Ultima sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor societatii LITUA Tirgu Jiu s-a lasat cu bataie intre membrii consiliului de administratie. In altercatie au fost implicati fosta directoare economica, Ecaterina Paun, sotul acesteia, Gabi Paun, si Maria Sarapatin. Motivul acestei batai l-a constituit decizia unora dintre actionari de a vinde magazinul Foto-Muzica, pentru acoperirea pierderilor, decizie cu care nu toata lumea este de acord. Tergiversarea divizarii societatii LITUA din cauza unei singure semnaturi care lipseste pune la grea incercare nervii actionarilor. Activitatea este blocata, oamenii nu si-au mai luat salariile de citeva luni, iar unii au fost trimisi in somaj.

„M-a lovit si m-a tirit pe jos”

Nici interventia deputatului Scarlat Iriza nu l-a convins pe unul dintre actionari sa adere la una dintre cele zece microsocietati in care se va diviza LITUA. Valentin Cindea, imputernicit de sotia sa, actionara la LITUA, sa o reprezinte, nu se lasa convins in ruptul capului. Motivul il constituie teama acestuia ca va fi dat la o parte de gruparea pentru care ar semna si va ramine fara nici un ban. Pentru ca ultimul termen pina la care trebuie sa se decida divizarea este 3 septembrie, adunarea generala s-a intrunit ieri pentru a pune lucrurile la punct. Pentru a acoperi pierderile inregistrate de societate, unii actionari au decis sa scoata la vinzare unul dintre spatii, magazinul Foto-Muzica, situat chiar in centrul orasului si evaluat la aproximativ cinci miliarde de lei. Spatiul ar urma sa revina, dupa divizare, societatilor LITUA si AUTIL. Nu toti actionarii au fost insa de acord cu aceasta vinzare, de teama ca vor ramine cu bani mai putini dupa divizare. Discutiile au degenerat, ajungindu-se la bataie. „Am cerut procesul verbal cu ordinea de zi, cu ce s-a consemnat. Directoarea Ecaterina Paun nu a vrut sa mi-l dea. Am apucat registrul, iar sotul sau, Gabi Paun, m-a lovit si m-a tirit pe jos. L-a luat lumea de pe mine“, a declarat Maria Sarapatin, membra in consiliu de administratie.

Semnatura mortului

Declaratia Mariei Sarapatin este sustinuta de mai multe actionare, participante la sedinta. Acestea au confirmat ca nu li s-a permis lecturarea procesului-verbal, dar li s-a cerut sa-l semneze. „Nu ne-au dat voie sa citim. Puteau sa strecoare dupa ce semnam orice punct sau document, inclusiv vinzarea spatiului Foto-Muzica, pentru care au nevoie de acordul nostru. Cind doamna Sarapatin a cerut registrul, sotii Paun au impins-o si au lovit-o“, a precizat Constanta Spataru, cenzor demisionar in cadrul LITUA. Presedintele interimar, Dumitru Stefanoiu, a confirmat ca au existat altercatii in timpul sedintei. „Eu am iesit din sala, dar am auzit ca au existat imbrinceli. Nu stiu exact ce s-a intimplat. Doamna Paun nu se afla aici, a plecat sa depuna plingere la politie“, a spus Dumitru Stefanoiu.

Societatea este condusa in prezent de un presedinte interimar, Dumitru Stefanoiu. Fosta conducere a demisionat in bloc, in frunte cu directoarea Ana Vacaru si cu directoarea economica Ecaterina Paun. Ca si cum situatia nu ar fi fost destul de complicata, divizarea LITUA a ajuns si in vizorul politiei. Cadrele Biroului economico-financiar al Politiei Municipale Tirgu Jiu cerceteaza un presupus fals in actele de impartire a societatii. „Se afla in desfasurare o actiune mai ampla in ceea ce priveste aceasta societate. A existat o sesizare din partea unei actionare care spune ca in documente apare si semnatura sotului sau, care este decedat“, a spus subcomisar Cornelia Micu, purtatorul de cuvint al IJP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS