10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrazile din Scornicesti arata ca dupa bombardament

Strazile din Scornicesti arata ca dupa bombardament

Primaria viseaza la sacii plini de bani ai Comunitatii Europene

Cu ceva timp in urma, trecatorii care traversau Scornicestiul lui Ceausescu erau socati de doua aspecte: blocuri aflate in constructii abandonate si strazi pline de gropi. In mare, problema blocurilor s-a rezolvat: ANL, pe de o parte, si alte institutii alte statului care au nevoie de sedii, pe de alta, au preluat constructiile abandonate si le-au finalizat. Pentru asfaltarea drumurilor insa nu s-a gasit pina acum nici o solutie. Asa ca o plimbare cu masina pe strazile Scornicestiului este sinucidere curata.

Profitind de o mare festivitate anuala, Sarbatoarea Piinii, Primaria Scornicesti a avut o tentativa de astupare a gropilor, insa se pare ca a fost coplesita de multimea acestora si nu a reusit decit in mica masura sa netezeasca drumul invitatilor. „Am avut numai 500 de milioane de lei. Ce sa faci cu banii astia? Am incercat sa asfaltam strada principala, pe care treceau invitatii catre Rusciori, insa nici pe aceasta nu am facut-o in totalitate. Ne-am trezit prea tirziu si nu am avut timp sa facem plombarile“, a incercat primarul Tiberiu Mateescu sa gaseasca o justificare.

„Pentru «asfaltari cum scrie la carte», ar trebui 3,8 de miliarde de lei numai pentru un kilometru de drum, bani pe care nu-i avem“, sustine edilul sef al urbei.

Speranta autoritatilor locale sta in Comunitatea Europeana, de unde se incearca obtinerea fondurilor atit pentru asfaltarea celor 16 km de drum, cit si pentru alimentarea cu apa si construirea unei platforme de gunoi. Proiectele au fost depuse, iar acum se asteapta aprobarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS