10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a descoperit instrumentul de lupta impotriva fumatului: ulciorul de lut!

S-a descoperit instrumentul de lupta impotriva fumatului: ulciorul de lut!

„In acest birou se fumeaza din doua in doua zile. Astazi este ziua in care nu se fumeaza!“. De cind cu legea (ne)fumatului in locurile publice, rar intilnesti birou care sa nu aiba agatat la vedere un astfel de mesaj, chit ca sefu’ isi mai permite citeva „fumuri“ cu usa inchisa, sau ca se face derogare de la regula cind e sedinta mare, si atunci pe geam ies rotocoale de fum mai ceva ca la triburile indiene. La Poiana Mare insa, afisul cu pricina este batut in cuie, si la propriu, si la figurat. La primar nefumator, pretentii „fara fumuri“! Si ca sa inteleaga lumea ca nu e de gluma, in biroul primarului exista (asezat la loc „strategic“, sub birou) si un ulcior de lut, cu gitul strimt, cit sa nu iasa bancnotele afara, in care cei care au calcat strimb sint nevoiti sa introduca 50.000- amenda pentru incalcarea regulii.

Acestia nu sint deloc putini la numar, dovada – sunetul fosnitor pe care-l scoate ulciorul cind este scuturat.

„Nu este numai o masura luata pentru ca legea sa fie respectata, dar speram ca astfel o sa-i convingem pe fumatori sa renunte la acest viciu“, spune primarul Petre Simion.

Viciul si obisnuinta sint insa prea puternice pentru a fi eradicate de masura primarului. „Pusculita“ se umple vazind cu ochii si, la cit de iubit este tutunul, n-ar fi de mirare ca intr-o zi suma strinsa sa reprezinte o parte importanta din bugetul local!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS