24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDistribuire cumpatata de manuale gratuite

Distribuire cumpatata de manuale gratuite

Directorii unitatilor scolare din Dolj au inceput sa ridice manualele pentru elevii din clasele I-VIII, de la sediul inspectoratului. Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, spune ca, potrivit instructiunilor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), manualele gratuite se distribuie 100% doar pentru elevii claselor I: „In judetul nostru sint inscrisi in clasa I peste 12.800 de elevi. Pentru elevii claselor a II-a, distribuim 20% din necesar, pentru cei din clasa a III-a – 10%, elevilor din clasele a IV-a si a V-a le vor reveni 15%, iar celor din clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a li se va distribui 30% din necesarul de manuale, restul fiind recuperate deja de la elevii din anii scolari precedenti“. Pina acum, din cele 270 de scoli centralizate pe comune, manuale pentru elevi au reusit sa ia numai 60 de directori coordonatori, care le-au transportat cu masinile personale.

Conducerea ministerului de resort, intr-o adresa oficiala trimisa inspectoratelor scolare judetene, precizeaza ca trebuie sa transmita la MECT comanda de manuale care urmeaza sa fie utilizate in anul scolar 2003-2004, conform planului de scolarizare aprobat, avind in vedere generalizarea invatamintului obligatoriu la zece clase. Comanda pentru manualele care vor fi utilizate pentru scolile de arta si meserii se va face mai tirziu.

Problema nerecunoscuta oficial de minister, insa intimpinata atit de elevii din clasele terminale, cit si de cadrele didactice participante la concursul de titularizare nu consta in diversitatea editurilor si a autorilor de manuale, ci in nerespectarea in totalitate a programei scolare si in existenta unor erori de fond sau interpretari false ce apartin unor asa-zisi autori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS