9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Fabrica de seifuri intr-un grajd

Arabii vor sa faca seifuri si case de bani pentru hoteluri in grajdurile fostului CAP de la Scornicesti, judetul Olt. Contra unei sume de 180 de milioane de lei, investitorii straini au achizitionat deja un grajd in care urmeaza sa amenajeze unitatea de productie. Gurile rele spun ca arabii au ales ca locatie orasul Scornicesti, deoarece forta de munca este ieftina comparativ cu cea din Bucuresti, unde investitorii arabi mai au deschise citeva unitati de productie.

Intilnire intre conducerile firmei

In urma cu 40 de ani, in vestul Craiovei a fost infiintata Intreprinderea de Prefabricate din Beton, unitate care a asigurat materiale pentru marile constructii civile si industriale din Oltenia, si nu numai. Cu ocazia implinirii acestei „virste“, directorul general al SC ELPRECO SA Craiova (actuala denumire a firmei), ing. Dan Caprioara, si colaboratorii sai au luat initiativa de a se intilni cu fostii conducatori. Au raspuns „prezent“ si au vorbit despre activitatea de-a lungul vremii Stefan Savulescu, contabil-sef si primul angajat al firmei, Valentin Smarandescu, George Sollosy, oameni care au asigurat conducerea in perioade destul de grele, dar si inginerii sefi Mihail Andreescu, Gheorghe Oprea, Cezar Georgescu, ca si contabilii sefi Ion Strimbeanu si Ion Ciuvat. De la intilnirea festiva cu flori si sampanie nu au lipsit nici fosta secretara Elena Ceraceanu, si admirabilul maistru Valentin Vaxer. Si-au spus un prietenesc „La revedere“, iar directorul general Dan Caprioara a promis ca astfel de intilniri vor fi mai dese.

Petrolier lansat la apa de Santierul Naval Orsova

Navalistii orsoveni au lansat la apa, la sfirsitul saptaminii, nava petrolier Gulf Harmony Den Helder, la mai putin de doua saptamini de la lansarea transcontainerului Alverna. O alta nava destinata unui partener traditional este intr-un stadiu avansat de constructie, liniile tehnologice noi permitind o marire a capacitatii de productie a santierului. Potrivit directorului general al SN Orsova, Constantin Badoiu, a fost contractata deja intreaga capacitate de productie pentru anul viitor, iar navele sint destinate in exclusivitate exportului, principalii parteneri fiind din Belgia, Olanda si Germania.

Frizeriile si saloanele de coafura din Olt – la control

Inspectia Sanitara de Stat Olt a demarat o ampla actiune de control in rindul tuturor saloanelor de coafura si frizerie din judet. Potrivit sefei institutiei, dr. Madalina Popescu, unitatile care nu vor indeplini conditiile igienico-sanitare impuse de lege vor fi inchise temporar: „Le vom inchide pentru citeva saptamini pentru a se pune la punct. Dupa expirarea termenului de gratie, le vom inspecta din nou si abia atunci vom decide daca vor mai functiona sau nu pe viitor“. Printre conditiile care vor fi urmarite de inspectorii sanitari se vor afla dotarea saloanelor amintite cu sursa de apa curenta si curatenia in unitate. Rezultatele vor fi facute publice dupa circa doua saptamini.

A doua sesiune de capacitate

Pentru sesiunea din august a examenului de capacitate s-au inscris 2.454 de candidati, care vor concura pe locurile ramase libere in invatamintul liceal (cursuri serale si frecventa redusa) si in scolile de arta si meserii. Candidatii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 25 august, iar la matematica pe 27 august. In ziua urmatoare este programata proba scrisa la Istoria romanilor sau Geografia Romaniei, la alegere. In 30 august se vor afisa rezultatele, iar in dupa-amiaza aceleiasi zile se vor depune contestatiile care se vor solutiona pina la 1 septembrie. In 2 septembrie se vor afisa rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS