10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel Staicu a ratat afacerea izvoarelor de la Gighera

Dinel Staicu a ratat afacerea izvoarelor de la Gighera

Existenta apelor subterane salinizate din Lunca Dunarii a determinat aparitia, pe raza comunei Gighera, a patru izvoare minerale cu proprietati terapeutice. Chiar daca resursele au fost exploatate in urma cu 60 de ani, cele patru izvoare unice in Europa sint acum lasate in degradare din lipsa de bani. De-a lungul timpului, mai multi potentiali investitori, in frunte cu Dinel Staicu, au fost interesati de aceste izvoare, insa nici o promisiune nu s-a materializat. Secretarul comunei spune insa ca nu va mai dura mult si cele patru izvoare minerale vor fi exploatate.

Efectele terapeutice ale apelor minerale din comuna doljeana Gighera erau mai cunoscute si mai exploatate in urma cu 70 de ani decit in prezent. Astfel, inainte de primul razboi mondial, Gighera devenise locul de pelerinaj a mii de persoane, unele venite chiar de peste hotare, cu speranta de a se vindeca de diferitele afectiuni de care sufereau. Bolnavii erau cazati intr-un motel modest, dar aveau acolo toate utilitatile posibile la acea vreme. Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial, totul a fost lasat in paragina, iar izvoarele termale au fost uitate.

Dinel Staicu a fost interesat de izvoarele termale

De-a lungul timpului, pe la izvoarele termale din comuna Gighera s-au perindat mai multi potentiali investitori, insa nici o intentie nu s-a materializat. Secretarul Primariei Gighera spune ca printre cei interesati a fost si actualul patron al echipei Universitatea Craiova: „Acum citiva ani a venit domnul Dinel Staicu si a vrut sa bage bani aici. Din cite spunea, trebuia sa faca o baza de agrement foarte mare si sa investeasca si in baile termale. Incepuse sa faca actele, dar nu s-a inteles cu un cetatean, care nu a vrut sa-si vinda terenul de linga bai. De atunci nu l-am mai vazut pe aici pe domnul Staicu“, a spus Florea Florina.

Incapatinarea unui satean a gonit potentialul investitor, Dinel gasind ulterior o locatie mai apropiata de Craiova, la Podari, pe malul Jiului. Baza de agrement a lui Dinel Staicu – „DINEY LAND“ – a fost mutata astfel de pe malul Dunarii pe malul Jiului.

Proiect de construire a unui hotel de trei stele

Pentru valorificarea izvoarelor naturale cu potential curativ de la Gighera se are in vedere realizarea unui complex hotelier balnear modern, cotat cu trei stele. In schitele Consiliului Judetean Dolj, hotelul ar trebui sa aiba patru etaje si sa fie dotat cu sali de fitness, sauna, bazine cu apa rece si sala de jocuri, piscine exterioare si lac de agrement.

Pina la finalizarea acestui proiect, care sa concureze cu statiunile Olanesti sau Herculane, mai este insa cale lunga. Lucratorii Primariei Gighera si-au cam pierdut sperantele de a-si vedea comuna o statiune, desi in ultimul timp de aceasta investitie s-au aratat interesate mai multe persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS