16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlesul PSD Dolj, un activist cu ochi albastri

Alesul PSD Dolj, un activist cu ochi albastri

Urmariti si in somn de infringerea usturatoare suferita la alegerile din 1996, pesedistii au decis sa creeze, la nivel de judete, functia de presedinte executiv al partidului, care va avea ca principala atributie pregatirea urmatoarei campanii electorale. Altfel spus, viitorul presedinte executiv va fi nu mai mult decit activistul sef al organizatiei. Partidul a trasat chiar si portretul-robot al politicianului care trebuie sa ocupe aceasta functie. Este musai ca el sa locuiasca in orasul resedinta de judet, sa aiba studii superioare, pina in 50 de ani, sa se bucure de prestigiu in cadrul filialei, sa aiba autoritate si sa nu mai desfasoare nici o activitate in afara acestei functii.

Filialele teritoriale trebuie sa faca trei propuneri si sa le trimita la centru, unde, in urma unui interviu, se va stabili alesul.

Ion Prioteasa: „Cred ca intrunesc toate conditiile“

La PSD Dolj, oameni care sa intruneasca toate aceste conditii sint rari. Totusi, dupa parerea deputatului Valeriu Zgonea, favorit pentru ocuparea acestei functii este fostul aperist Ion Prioteasa, o figura albastrie, cu trecere la cuconetul electoral. Cu toate ca nu s-a remarcat in mod deosebit ca politician, Prioteasa pare activistul potrivit pentru a dirija miscarile electorale ale organizatiilor PSD Dolj in campania din 2004.

„Nu pot spune ca sint favoritul, insa cred ca eu intrunesc toate conditiile transmise de la centru, deci as putea fi pe lista. Simbata, presedintele Ion Voiculescu ne-a cerut sa meditam la aceasta problema si sa facem trei propuneri. La sfirsitul acestei saptamini, va avea loc o noua delegatie permanenta, in care vom decide. Dintre cei trei candidati, cei de la Bucuresti vor hotari cine va fi presedinte executiv, probabil, in urma unui interviu“, a declarat Ion Prioteasa, care detine si una din functiile de vicepresedinti ai PSD Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS