20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacanta cu buchet de vinuri romanesti pentru studentii din Europa

Vacanta cu buchet de vinuri romanesti pentru studentii din Europa

Membrii Asociatiei Studentilor Europeni (AEGEE) Craiova au in vara aceasta o vacanta vesela! Ei s-au hotarit sa treaca, impreuna cu alti 20 de studenti europeni din centre universitare precum Ljiubljana, Bari, Torino, Amsterdam, Poznan, Katowice si Brescia, prin „Experienta Vinului“. Aceasta este tema Universitatii de Vara organizate de AEGEE- Craiova in perioada 20 iulie – 3 august 2003, care isi propune sa faca Romania cunoscuta ca pe o tara a vinului, in special zona Olteniei, cu traditiile si obiceiurile specifice.

In prima saptamina din proiect, studentii s-au delectat cu vinuri de la statiunile viticole Simnic si Banu Maracine (pe care le vor degusta), cu cursuri pe teme specifice si vizite la muzee si alte obiective craiovene.

Dupa ce si-au asigurat doza de buna dispozitie, in a doua saptamina, studentii au pornit intr-o excursie „cu buchet“, cum altfel, pe traseul: Craiova- Dragasani – Rimnicu Vilcea- Sibiu – Blaj – Jidvei – Sighisoara- Biertan- Brasov- Craiova.

Universitatile de vara sint cele mai importante evenimente organizate de AEGEE, anual, in peste o suta de centre universitare din Europa.

AEGEE exista in Craiova, cu drepturi depline, din anul 1997, desfasurind activitati care se inscriu in spiritul AEGEE-Europa: depasirea limitelor de cultura, limba, traditii sau dezvoltarea economica, promovarea spiritului european si a libertatii de miscare in acest spatiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS