12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaracii si puscariasii, miini de aur!

Saracii si puscariasii, miini de aur!

Sute de milioane de lei economisite cu ajutorul beneficiarilor Legii 416

Balsul a sarbatorit saptamina trecuta aproape in fiecare zi cite un eveniment. A fost inaugurat un sector special pentru taranii care desfac produse lactate in piata centrala si a fost data in folosinta o retea de gaze de 700 de metri, pe strada Nicolae Balcescu. Nu peste mult timp va fi inaugurata si reteaua de canalizare de pe strazile Ciocirliei si Viilor, la care momentan se lucreaza cu spor, zi de vara pina-n seara. In afara de faptul ca li s-a facut inaugurarea in aceeasi saptamina, toate aceste obiective mai au ceva in comun: ele au fost realizate cu ajutorul saracilor, beneficiari ai Legii 416 privind venitul minim garantat. Cheltuielile pentru procurarea materialelor necesare au fost inerente, insa, pentru ca o parte din mina de lucru a fost gratis, s-au facut economii substantiale, care numara sute de milioane de lei.

Saracii si detinutii – vecini de lopata

„800 de milioane cred ca s-au economisit numai la sapatul santurilor pentru reteaua de gaze, care se intinde pe mai bine de 700 de metri. Si acum, la canalizarea de pe strazile Ciocirliei si Viilor, sapaturile sint facute tot cu ajutorul lor. Pentru ca lucrarea sa mearga cit mai repede, le-am adus in ajutor si 40 de detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova“, spune primarul Vitalie Stanciu, adaugind ca realizarile sint cu atit mai importante cu cit numarul beneficiarilor Legii 416 nici macar nu este foarte mare: „Exista 178 de dosare, insa 80 dintre cei care au dosar sint scutiti de la munca. Fie ca sint prea batrini, fie sint inapti de munca, fie sint mame cu copii. Insa, pe ceilalti ii punem sa-si indeplineasca «la singe» cele 72 de ore de munca pe luna, la care sint obligati prin lege. Nu ii chemam aici sa plimbe matura. Matura o plimba cei neputinciosi; restul muncesc impartiti in echipe, iar fiecare echipa are un supraveghetor din rindul functionarilor primariei“.

Primarul din Bals spune ca mai exista insa un secret care nu trebuie trecut cu vederea: beneficiarii Legii 416 si-au primit intotdeauna banii la timp!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS