17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoana Mischie a interzis fumatul pe panouri

Coana Mischie a interzis fumatul pe panouri

Municipiul Tirgu Jiu a devenit primul oras din tara in care sint interzise reclamele la tigari pe panourile publicitare stradale. Initiativa a apartinut consilierului local Sanda Mischie, cunoscuta pentru ideile sale de lupta impotriva fumatului si consumului de alcool. Nu cu mult timp in urma, aceasta popusese chiar ca beneficiarii Legii venitului minim garantat sa nu-si primeasca ajutorul social daca fumeaza sau beau, propunere respinsa de colegii sai consilieri.

La ultima sedinta de consiliu, Sanda Mischie i-a convins insa pe consilieri sa voteze interzicerea reclamelor la tigari pe panourile publicitare din oras. Doctorita Mischie le-a prezentat consilierilor o caseta video cu bolnavi cu afectiuni pulmonare generate de fumat si pe care aceasta ii are in sectie. „Beneficiile financiare pe care le-am obtine din aceste reclame sint incomparabil mai mici fata de banii care se cheltuiesc in spitale pe tratamentele pentru victimele fumatului“, a spus Sanda Mischie.

Un ultim argument al acesteia a fost acela ca fumatul nici macar nu mai e la moda. Reprezentantii primariei au declarat, la rindul lor, ca pierderile financiare pentru interzicerea acestor reclame sint de ordinul citorva milioane de lei, firmele care au inchiriat panouri putind sa le foloseasca pentru reclame la alte produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS