13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlba-neagra cu sediul PSD Gorj

Alba-neagra cu sediul PSD Gorj

Pe motiv ca au confundat strada Crisan cu strada Tudor Vladimirescu, Directia de Finante si Primaria Tirgu Jiu isi paseaza intre ele viitorul sediu al PSD Gorj, un imobil de citeva miliarde de lei

Imobilul de pe strada Crisan, nr. 3 din Tirgu Jiu a fost pentru mult timp sediul Inspectiei Teritoriale de Munca, iar apoi a fost inchiriat de organizatia PSD Gorj. In urma cu citeva saptamini, reprezentantii opozitiei semnalau ca in cladire se fac lucrari de amenajare pe banii publici, fara ca aceasta sa fi fost achizitionata de PSD. Atit reprezentantii primariei, cit si cei ai PSD au ridicat din umeri cind au fost intrebati cine a smuls usile si ferestrele din ziduri si in ce scop. Dupa citeva zile, primarul Florin Circiumaru a recunoscut ca acestea au fost luate si duse la Unitatea Militara, unde se amenajeaza citeva locuinte sociale. Tot atunci s-a aflat ca, de fapt, imobilul nu mai apartine Primariei Tirgu Jiu, asa cum se credea, ci Directiei de Finante Publice Gorj. Primarul Florin Circiumaru declara ca, incercind sa faca demersurile pentru achizitionarea sediului PSD, s-a descoperit ca primaria nu are nici un drept asupra cladirii. La rindul sau, Dumitru Udroiu, directorul Directiei de Finante Publice, spunea ca institutia pe care o conduce este proprietara casei si se afla in litigiu cu fostul proprietar. Udroiu mai declara ca va vinde casa cui va da mai multi bani la licitatie si nu neaparat organizatiei PSD.

Crisan si Tudor Vladimirescu suna la fel in urechile unora

Despre soarta viitorului sediu al PSD nu s-a mai auzit nimic pina cind, pe ordinea de zi a Consiliului Local Tirgu Jiu din 21 iulie, a aparut un proiect de hotarire privind aprobarea efectuarii unui raport de evaluare pentru vinzarea spatiului respectiv. Intrebat ce drept mai are primaria asupra acestui spatiu, primarul Circiumaru a spus ca s-a descoperit ulterior ca, de fapt, la mijloc a fost o confuzie si imobilul este al primariei.

„Cei de la Finante vorbeau de o alta casa, de pe strada Tudor Vladimirescu. Imobilul de pe Crisan este al primariei, iar consiliul va aproba efectuarea unei expertize de evaluare. Organizatia PSD a depus o cerere in acest sens, in intentia de a cumpara sediul pe care-l ocupa cu chirie de mai multe luni“.

La rindul sau, Dumitru Udroiu, directorul Directiei de Finante Publice, sustine: „A fost o confuzie. Noi ne refeream la o casa de pe strada Tudor Vladimirescu. Ne-am interesat mai bine dupa ce s-a scris prin ziare. Casa de pe strada Crisan apartine primariei pentru ca noi l-am despagubit pe fostul proprietar cu un miliard de lei in anul 2000. Este o persoana stabilita in America si care si-a desemnat un imputernicit sa ia banii pe casa care fusese nationalizata“.

Conducerea primariei spune ca nu are idee cam cit va costa casa, lasind stabilirea sumei in sarcina expertului care va fi desemnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS