20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn consilier local din Prigoria este acuzat de fals

Un consilier local din Prigoria este acuzat de fals

Pentru a scapa de incompatibilitate, Ion Tranca si-a inregistrat masina in loc sa demisioneze

Un consilier local din comuna Prigoria- Gorj a „iesit“ din starea de incompatibilitate inregistrindu-si propriul autoturism in loc sa isi prezinte demisia.

Corpul de control al prefectului de Gorj a constatat ca Ion Tranca a incercat cu buna- stiinta sa il pacaleasca pe primar, trimitindu-i o alta adresa decit cea corecta. Prin cererea 3.656, din data de 20 iunie, consilierul din Prigoria isi prezinta demisia din functia de demnitate publica, acesta fiind si angajat al Directiei Generale pentru Agricultura Gorj.

Din verificari s-a constatat ca, in realitate, numarul de inregistrare nu figureaza in registrul de intrari-iesiri din data de 20 iunie, ci din 6 iunie. La data respectiva, consilierul Ion Tranca inregistrase fiscal un autoturism Dacia, pentru a stabili taxa asupra mijlocului de transport.

Intr-o nota prezentata angajatilor Corpului de control, primarul din Prigoria mentioneaza ca adresa nr. 3656 din 6 iunie nu este demisia, ci inregistrarea unui autoturism, iar in 20 iunie nu exista o adresa cu acest numar. Documentul de care vorbeste primarul nici macar nu a fost gasit la sediul primariei, ci la dosarul personal de la Directia pentru Agricultura, unde consilierul este angajat.

Concluziile celor de la Corpul de control sint ca Ion Tranca a uzat in fals de adresa respectiva pentru a scapa de incompatibilitate, acesta participind, de altfel, si la ultima sedinta de consiliu local. Adevarata demisie a consilierului a fost inregistrata pe 27 iunie. Primarul a initiat deja un proiect de hotarire privind incetarea de drept a mandatului de consilier pentru Ion Tranca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS