8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalvati centrul Craiovei!

Salvati centrul Craiovei!

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, i-a invitat, in urma cu aproape doi ani, pe directorul ELECTRICA, Ion Sandulescu, si pe primarul Craiovei, Vasile Bulucea, la o plimbare pe Unirii, pentru a le arata acestora cit de „degradat si de urit este centrul orasului“. Imediat, cei doi si-au pus oamenii din subordine la treaba si, la putin timp, pavajul de pe strada respectiva a fost reparat, iar tablourile electrice ale stilpilor de iluminat stradal au fost sigilate pentru a nu se mai „lega oricine avea nevoie de curent electric“.

Dupa ce nemultumirile prefectului, justificate de altfel, au fost solutionate, nu s-a mai ocupat nimeni de aspectul estetic al centrului urbei. Incet, in pavajul de pe Unirii au reaparut gropile, iar marginile scarilor s-au macinat, usile unora dintre tablourile electrice au fost smulse de persoane rau intentionate. Situatia este dezastruoasa, iar daca trecatorii nu sint atenti pe unde pun piciorul risca sa isi fractureze vreun oscior.

„Nici de zona centrala nu pot avea cei de la primarie grija. Iesim cu aia micii la aer si, daca o clipa nu sintem atenti, pot sa se electrocuteze pentru ca in tablourile alea electrice sint fire neizolate“, a spus Ileana Petrescu, pensionara din Craiova.

Nadejdea este la prefect

Singura actiune laudabila a primariei in ultimul timp a fost cea de a planta „englezoaice“ in zona dintre magazinul Mercur si fintina arteziana. Dar asa cum ii sta in fire Primariei Craiova, de a face lucrurile doar pe jumatate, nici de data asta nu s-a dezmintit. A montat bancute pentru craioveni, dar a uitat sa „adune haita de maidanezi nervosi“, care perturba linistea celor care au chef sa se odihneasca la umbra.

Reprezentantii primariei sustin insa ca nu au nimic sa isi reproseze si ca, din punctul lor de vedere, totul este ok.

„Pavajul nu necesita reparatii pentru ca este in buna stare de functionare“, a declarat Sever Bordu, directorul adjunct al Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Craiova. Responsabilitatea ridicarii ciinilor vagabonzi apartine Serviciului de Ecarisaj, insa hingherii actioneaza doar daca exista reclamatii sau daca in Craiova se anunta vreo vizita oficiala si este ordin sa se adune maidanezii.

Dar daca asa se vad lucrurile de la primarie, cu siguranta este nevoie de o noua interventie a prefectului Cornel Mondea pentru a pune punctul pe „i“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS