10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii, cu ochii in patru la titularizare

Profesorii, cu ochii in patru la titularizare

La concursul de titularizare de astazi, candidatii trebuie sa stie ca in momentul in care ultimul concurent a predat lucrarea, toti ceilalti sint invitati in sala de examen, evaluarea facindu-se in prezenta lor. De asemenea, ultimii cinci candidati trebuie sa ramina in sala pina la predarea, respectiv evaluarea ultimei lucrari.

Evaluarea si notarea lucrarii scrise se fac de cadrele didactice supraveghetoare, conform instructiunilor transmise de comisia nationala. Evaluarea se face in prezenta candidatului si a doi martori alesi succesiv. Punctajul obtinut pe baza evaluarii si nota corespunzatoare acestui punctaj se inregistreaza pe foaia de examen, in rubrica prevazuta in acest scop, si va fi semnata de fiecare evaluator, de candidat si de doi martori alesi succesiv dintre ceilalti candidati.

Cum in metodologia de desfasurare a concursului nu se precizeaza ca pagina de raspuns trebuie sa fie semnata de doi candidati succesivi inclusiv inainte de evaluare, este posibil ca la nivel national sa apara „fisuri“. De aceea, este de preferat ca toti semnatarii unei pagini de raspuns tip grila sa-si noteze pe ceva sau sa tina minte nota si numele candidatului evaluat, pentru a avea un minimum de control asupra corectitudinii. Toate acestea, deoarece in metodologie nu se precizeaza momentul „H“ de deschidere a plicurilor cu toate raspunsurile, ceea ce il determina pe concurent sa se indoiasca de corectitudinea concursului.

Surse din interiorul ministerului sustin ca deja unii parlamentari i-au „solicitat“ pe cei care se ocupa de organizarea si desfasurarea concursului unic national de competenta a cadrelor didactice, in scopul titularizarii nepotilor, nepoatelor etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS