17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalienii au demarat lucrarile la autostrada Craiova- Filiasi

Italienii au demarat lucrarile la autostrada Craiova- Filiasi

Investitia valoreaza peste 40 de milioane de euro si este finantata in proportie de 75% cu fonduri ISPA

Autoritatile locale doljene au inaugurat ieri santierul viitoarei autostrazi Craiova – Filiasi, construite cu fonduri ISPA in proportie de 75%, restul fiind contributia Guvernului Romaniei.

Investitia valoreaza peste 40 de milioane de euro, iar firma care se va ocupa de executia lucrarilor este Grasseto Lavori SpA & Itinera SpA Italia.

Antreprenorul lucreaza in prezent la largirea DN6, pentru a face patru benzi de circulatie, deviind conductele de apa, de gaze, retelele de energie electrica si telefonie. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu de modernizare a arterelor tarii, limita finala a traseului in cauza fiind Drobeta Turnu Severin. De la limita judetului Dolj, ele vor fi executate de firme din Grecia si Austria.

La marginea orasului Filiasi, italienii au organizat deja un santier pentru betonierele de asfalt si ciment, care se intinde pe circa 15 hectare.

Primarul Antonie Ciocioc a declarat ca 3,6 hectare din aceasta suprafata sint puse la dispozitia firmei de catre Primaria Filiasi, restul terenului fiind cumparat de la persoane private. Autoritatile doljene au aminat in ultimul an de mai multe ori demararea lucrarilor, deoarece o parte din terenurile pe care se va extinde autostrada a trebuit sa fie cumparate de la persoanele improprietarite in baza Legilor fondului funciar. Autostrada totalizeaza 35,19 kilometri si se preconizeaza sa fie finalizata in 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS