12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai putin pentru batrinii nostri

Tot mai putin pentru batrinii nostri

Cei 470 de „chiriasi“ ai Caminului de batrini din Craiova vor locui in curind in „casa noua“: lucrarile de igienizare si renovare a celor 20 de garsoniere, incepute in urma cu aproximativ o luna, vor fi finalizate pina la toamna. Se pare ca din anul 1991, de cind aceste garsoniere au fost date in folosinta, ele nu au mai beneficiat de vreo imbunatatire.

Anul trecut, datorita finantarii de la bugetul local si donatiilor, au fost igienizate doua etaje din cele patru ale pavilionului central. Anul acesta s-au cumparat perdele si galerii, destinate tot batrinilor.

Acestia sint departe insa de a beneficia de conditii optime de viata in azil. Deoarece banii sint din ce in ce mai putini, si nici donatiile nu sint prea numeroase, conducerea caminului incearca sa se descurce cum poate si sa acopere putin cite putin atit necesitatile personalului calificat, cit si pe cele ale „chiriasilor“. Si nu sint putine aceste necesitati.

Mobilierul este vechi si in cele mai multe cazuri nu mai poate fi reconditionat, iar carucioarele medicale nu acopera toate cererile. In plus, la camin nu exista decit patru calculatoare, care cu greu fac fata activitatilor desfasurate: contabilitate, administratie, asistenta sociala, cabinete medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS