10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTirgu Jiu frate cu Florida

Tirgu Jiu frate cu Florida

Reprezentantul Corpului Pacii la Primaria Tirgu Jiu, americanul Joe Rice, incearca sa faca intr-un timp scurt ce n-au reusit toti primarii pe care i-a avut orasul in 13 ani. Rice se straduieste de citeva saptamini sa infrateasca municipiul Tirgu Jiu cu orase din Cehia sau Florida. El spune ca negocierile cu orasul ceh Ustinad Ladem sint destul de avansate. Americanul a mai contactat si administratiile citorva orase din Florida. Reprezentantii primariei l-au inarmat pe Joe Rice cu albume si pliante despre Gorj si Tirgu Jiu, insistindu-se pe aspectul cultural.

Americanul lucreaza de citeva luni ca voluntar la Primaria Tirgu Jiu, fiind membru al Corpului Pacii. Toti primarii care s-au perindat la conducerea orasului au incercat fara succes sa infrateasca municipiul cu orase din Franta, Italia si chiar Indonezia. De fiecare data a fost scos la inaintare numele lui Brancusi si operele lasate orasului. Chiar daca la inceput potentialii „frati“ se aratau incintati, in cele din urma tratativele se soldau cu esecuri.

„Eu, personal, am fost foarte dezamagit de esuarea acestor infratiri. In special in legatura cu orasele din Franta au fost mari sperante, avind in vedere numele lui Brancusi, care ne leaga. Noi am fost foarte incintati, dar se pare ca nu si ei. Aceste infratiri sint benefice pentru schimburi culturale, educationale, iar tinerii pot sa vada care este mentalitatea in Occident“, a spus viceprimarul Gabriel Sanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS