17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii doljeni, pusi pe drumuri

Consilierii doljeni, pusi pe drumuri

Directia Tehnica a Consiliului Judetean Dolj are sarcina ca, pentru sedinta ordinara din aceasta luna a consiliului, sa prezinte o informare cu toate criteriile de clasificare a drumurilor din judet, comunale si judetene.

„In ultimii ani, numarul drumurilor judetene a crescut de la 22 la 43, in mare parte si prin trecerea unora in administrarea judetului printr-o hotarire de guvern. Un astfel de act este cel referitor la drumurile care duc la manastiri. Potecile de tara catre Manastirea Sadova sau cea de la Popinzalesti poarta titulatura de drum judetean“, a precizat Valentin Chiata, directorul tehnic al Consiliului Judetean Dolj.

In principiu, criteriile dupa care se clasifica drumurile sint legate de trafic, localitatile pe care le leaga si latimea. Informarea cu pricina a fost ceruta de consilieri dupa ce acestia transformasera 13 drumuri comunale in judetene, fara sa stie ca acestea aveau o latime de 5,5 metri in loc de sase, atit cit cerea legea pentru arterele din categoria drum judetean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS