15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 politisti de frontiera sanctionati disciplinar

13 politisti de frontiera sanctionati disciplinar

• Ei au avut un comportament necorespunzator si au manifestat superficialitate in indeplinirea atributiunilor de serviciu • 26.945 de cetateni romani si straini nu au fost lasati sa iasa din tara

Politistii de frontiera mehedinteni au confiscat, de la inceputul anului, bunuri in valoare de peste 300 de milioane de lei si nu au permis intrarea in tara a unor produse in valoare de 3,6 miliarde de lei.

In acelasi interval, au fost solutionate 65 de dosare de urmarire penala, cu 162 de persoane implicate, dintre care 142 au fost romani, iar 20, cetateni straini.

Cele mai semnificative dintre infractiunile savirsite la granita au fost trecerea frauduloasa a frontierei de stat – 23 de persoane, trecerea frauduloasa a frontierei altui stat-21 de persoane, trafic de migranti-cinci persoane, in timp ce in cazul a sapte persoane s-au retinut infractiunile de fals si uz de fals.

„Prin punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul judetului Mehedinti au tranzitat, de la inceputul anului, 276.272 de cetateni romani si 110.354 straini, fiind controlate si 63.754 de mijloace de transport romanesti si 44.579 straine“, a spus comisar Vasile Povatanu, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti.

14 urmariti general si local au fost retinuti la frontiera mehedinteana

Politistii de frontiera mehedinteni nu au permis iesirea din tara in cazul a 26.945 de cetateni romani si straini, iar 3.999 de cetateni straini care nu indeplineau conditiile impuse de legislatia in vigoare nu au fost lasati sa intre in Romania.

Cu ocazia controlului de frontiera, au fost descoperite si 14 persoane, date in urmarire generala si locala. „Au fost desfasurate 28.402 actiuni, dintre care 403 au fost de cooperare cu alte institutii, fiind aplicate 1.859 de amenzi contraventionale, in valoare de 688,5 milioane de lei. De la inceputul anului, prin cadrele noastre, au fost desfasurate controale inopinate, avind drept scop depistarea politistilor de frontiera care au un comportament necorespunzator sau manifesta superficialitate in indeplinirea atributiunilor de serviciu. Patru ofiteri, doi agenti si sapte militari angajati pe baza de contract au fost sanctionati disciplinar“, a precizat Vasile Povatanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS