Acasă Actualitate Mofleniul contraataca

Mofleniul contraataca

Tiriti in judecata de Primaria Craiova, proprietarii din preajma gropii de gunoi ameninta ca vor bloca drumul Mofleniului

Faptul ca groapa de gunoi de la Mofleni a devenit neincapatoare pentru resturile menajere produse zilnic de populatia Craiovei l-a determinat pe edilul sef al orasului sa ia masuri abuzive.

El a dispus trimiterea in judecata a peste 60 de proprietari de teren din Mofleni, sustinind ca au ocupat abuziv terenul arabil de linga groapa de gunoi. Numai ca printre cei chemati in judecata se numara si cetateni care nu au nici o legatura cu respectiva zona, deoarece locuiesc la mai bine de zece kilometri distanta. Reprezentantilor Primariei Craiova insa putin le pasa de toate acestea si cheltuiesc cu frenezie banii publici pentru a plati oameni care doar mimeaza ca isi fac treaba.

Craiovenii care locuiesc in vecinatatea gropii de gunoi de la Mofleni au avut surpriza sa constate ca Primaria Craiova i-a chemat in judecata pe motiv ca „ocupa abuziv terenul agricol din spatele casei lor“. Actiunea primariei este absolut bizara, cu note de hilaritate, avind in vedere ca toti cei peste 60 de „inculpati“ au titluri de proprietate pe pamint eliberate de curind de Primaria Bucovat, institutia abilitata sa elibereze documentele respective deoarece terenul arabil este pe raza comunei Bucovat.

Grabiti sa execute ordinul edilului sef al Craiovei, juristii primariei nu s-au multumit sa-i cheme in judecata doar pe cei improprietariti in parcela 44 Mofleni, ci i-au chemat in fata instantei si pe proprietarii din parcela 44 satul Sarbatoarea, comuna Bucovat, parcela care nu are nici o legatura cu groapa de gunoi de la Mofleni. Iar anomaliie nu se opresc aici.

Fostul primar al comunei Bucovat, Ion Petre, a fost si el chemat in judecata si i se cere sa elibereze 6.000 de metri patrati de pamint: „De unde este hotarul pamintului meu si pina la groapa de gunoi este peste un kilometru. Nici macar nu ma invecinez cu groapa. Familia mea are pamintul asta din 1923. L-a avut dat la CAP si acum l-a primit inapoi. Paminturile astea de pe aici nu au fost niciodata in proprietatea Primariei Craiova. Zau ca nu pricep de ce si eu am fost dat in judecata!“

Primaria Craiova nu s-a multumit sa ceara eliberarea terenurilor arabile pe care intentioneaza sa extinda groapa de gunoi, ci vrea sa le ia si curtile oamenilor. „De ce ne-au dat in judecata daca pamintul nu-i al lor? Eu am titlu de proprietate din 1996. Iar acum, dupa atitia ani, vor sa le dau terenul agricol pe care il am si, in plus, mai mult de jumatate din curtea mea, pe care am acte de cind ma stiu. Pe ce baza?“, se intreaba suparat Felix Buzica, locatar al cartierului Mofleni.

Unii dintre proprietari au terenul sub actuala groapa de gunoi si, desi au titlu de proprietate, nu s-au folosit niciodata de el.

„Primaria Craiova vrea sa ingroape Mofleniul in gunoi“

Localnicii din Mofleni se pling ca vecinatatea cu groapa de gunoi este un adevarat calvar. Fintinile sint infestate, iar din cauza mirosurilor pestilentiale sint nevoiti sa stea cu geamurile si cu usile inchise.

„Ne-a distrus groapa asta! In baza carei legi vrea Bulucea sa vina cu groapa de gunoi pina sub ferestrele noastre? Ce, vrea sa ne ingroape in gunoi? Pentru el nu este lege?“, a spus Nicolae Petre.

Oamenii sustin ca, daca Primaria Craiova le-ar fi cerut sa elibereze terenul contra unei sume de bani, probabil ca multi dintre ei ar fi facut-o. Ei nu sint insa de acord cu maniera folosita. „Vor sa ne ia pamintul cu japca. Unde se cred ei aici?“, se intreaba Eugenia Ion.

„Daca nu isi retrag plingerile, ne intoarcem impotriva lor si nu le mai dam voie sa aduca gunoiul aici. Le blocam drumul“, ameninta localnicii din Mofleni.

Primarul Craiovei: „Aia au ocupat abuziv terenul si trebuie sa-l elibereze“

Unul dintre ultimele titluri de proprietate a fost eliberat pe 28.02.2003 si comisia de validare a Prefecturii Dolj nu a avut nici o obiectie.

Ion Truta, primarul din Bucovat, sustine ca oamenii au dreptate si ca punerea in posesie s-a facut ca la carte, cu respectarea tuturor legilor si a normelor in vigoare: „ Este problema lor daca poarta oamenii pe drumuri. Noi am respectat Legile 18/19991 si 1/2000. Toate titlurile au fost validate de Prefectura Dolj. Terenul ne apartine.“

Lui Vasile Bulucea insa pare ca nici nu-i pasa de actele care atesta dreptul de proprietate al celor chemati in judecata. El o tine una si buna ca „aia au ocupat abuziv terenul si trebuie sa-l elibereze“. „Acolo va fi o groapa de gunoi de se va invirti dupa soare“, a mai spus primarul Vasile Bulucea. Despre chemarea in judecata si a celor din satul Sarbatoarea, comuna Bucovat, edilul sef nu prea a stiut ce sa spuna. Cu siguranta l-a luat si pe el prin surprindere excesul de zel al propriilor juristi.

Cit priveste acordarea de despagubiri, nici nu poate fi vorba. Primaria Craiova nu a luat in calcul o asemenea varianta, probabil ca este convinsa ca va reusi sa anuleze titlurile de proprietate ale oamenilor.

Exit mobile version