24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMortii cu lumina, viii cu factura

Mortii cu lumina, viii cu factura

• Ion Nicola a murit in urma cu 21 de ani lasind o datorie de 2,4 milioane de lei la curent • Pagubitul care a primit factura: „Sper ca aceasta suma va fi trimisa (printr-o factura) in rai sau in iad mortului Nicola Ion“

Un pensionar doljean din satul Tirnava, comuna Radovan, nu poate plati ultimele doua facturi la curent din cauza ca reprezentantii in teritoriu ai ELECTRICA ii pretind suma de 2,4 milioane de lei, ca debite restante ale defunctului Ion Nicola, fostul proprietar al casei in care locuieste.

De sase luni, Florea Cristina, actualul proprietar al casei, se chinuieste sa dezlege misterul. Pina atunci insa, facturile se string la usa pensionarului, care are un venit de doua milioane de lei pe luna.

„Am fost intii la Bailesti, pentru a rezolva aceasta anomalie…“

In 1999, atunci cind a cumparat imobilul cu pricina de la mostenitoarea defunctului, Florea Cristina a mers la centrul din Bailesti al Sucursalei Electrica si si-a deschis partida separata pentru curent. De atunci, omul si-a platit constiincios toate facturile la energie electrica. Numai ca, la sfirsitul lui ianuarie 2003, cei de la Bailesti nu au mai primit banii pentru factura curenta, motivind ca are debite neachitate, insumind 2,4 milioane de lei, suma reprezentind valoarea energiei electrice consumate de Ion Nicola, fostul proprietar al casei. Nicola a murit in urma cu 21 de ani.

Actualul proprietar a cumparat casa de la fiica acestuia, Cornelia Dragancea, mostenitoarea de drept. Timp de sase luni, Florea Cristina a fost plimbat intre Bailesti si Craiova, fara sa-i fie rezolvata problema.

„Am fost intii la Bailesti, pentru a rezolva aceasta anomalie. Mi s-a spus ca problema apartine de inginerul Zaharia, ca dinsul a dat dispozitie sa mi se retina aceasta suma neachitata de Ion Nicola. Am fost la Ion Mitroi, seful de centru, si apoi la seful lui Mitroi de la Craiova, inginerul Graunteanu. Amindoi m-au refuzat, trimitindu-ma tot la Zaharia. Or, pe Zaharia nu-l pot gasi, mi se spune ba ca nu este in birou, ba ca este plecat in concediu. M-am prezentat si la casierie, pentru a-mi plati ultimele doua facturi, insa am fost refuzat de fiecare data, spunindu-mi-se ca nu mi se primesc banii pina cind nu achit cele 2,4 milioane de lei. Mentionez ca nu am primit nici o factura, somatie sau penalizare in legatura cu aceasta suma. Sper ca aceasta suma va fi trimisa (printr-o factura) in rai sau in iad mortului Nicola Ion“, si-a povestit necazul Florea Cristina, care se considera o victima a erorilor societatii ELECTRICA.

Cum va plati mortul debitele?

Mai departe, omul se intreaba ce se intimpla in cazul in care, prin absurd, se hotaraste sa achite factura. Plateste el si se taie chitanta pe numele mortului? „Nu exista nici o contorizare a consumului. Mi s-a spus doar verbal ca acest consum dateaza din 1991, dar ca intre timp au crescut penalitatile (mentiune facuta de serviciul de contabilitate). Mentionez ca sint pensionar, cu o pensie lunara de doua milioane de lei, si nu-mi permit sa fac mereu drumuri inutile intre Bailesti si Craiova pentru a face <<lumina>> in acest caz“, a mai spus dezamagit nemultumitul.

Cit despre societatea ELECTRICA, aceasta a precizat prin intermediul purtatorului sau de cuvint, Dana Dinu, ca va analiza cazul si va da un raspuns reclamantului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS