5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSi-a ucis sotia, apoi s-a spinzurat

Si-a ucis sotia, apoi s-a spinzurat

O crima a avut loc duminica seara in cartierul craiovean Rovine. Din cauza geloziei si a banilor obtinuti la cules de capsune in Spania, Ion Sirbu a ucis-o cu singe rece pe Georgeta, sotia sa, dupa care i-a sunat parintii si le-a spus sa vina sa-si ia fata pentru ca e moarta. Ion a scris circa 20 de bilete in care isi cerea iertare pentru ceea ce a facut, dar isi acuza soacra de neintelegerile din familia sa. Criminalul s-a sinucis apoi, spinzurindu-se de clanta usii. El avea probleme psihice si iesise de numai doua luni de la Spitalul de Neuropsihiatrie. Vecinii spun ca in familia Sirbu certurile erau frecvente. In urma acestei tragedii, doi copii au ramas fara parinti.

Georgeta Sirbu, de 37 de ani, a plecat in urma cu citeva luni in Spania, la cules de capsune, si toti cunoscutii s-au bucurat pentru ei, mai ales ca sotul, Ion, de 43 de ani, fusese pensionat pe caz de boala. El avusese probleme psihice si fusese internat, pina in urma cu doua luni, la Spitalul de Neuropsihiatrie. In locuinta din Craiova au ramas, cu tatal lor, si cei doi baieti – Bogdan si Marius, de 17, respectiv zece ani. Georgeta spera ca din banii cistigati in Spania sa-l opereze pe baiatul cel mare, bolnav de inima. De doua saptamini, de cind s-a intors acasa, viata Georgetei a devenit insa un calvar.

Cearta pentru banii cistigati in Spania

Cele 100 de milioane de lei strinse in cele trei luni de munca in Spania au provocat certuri in familia Sirbu. Ion isi ameninta tot timpul sotia ca o va omori daca nu-i da banii.

„Acum doua saptamini, cind a venit fata din Spania, ne-a sunat Ion la Goicea si a spus ca o omoara pe Georgeta, ca e curva si ca nu vrea sa-i dea lui banii pe care i-a strins acolo“, spune Ioana Neatu, mama Georgetei Sirbu.

Si vecinii spun ca in ultima perioada Ion Sirbu se comporta ciudat. „Vecinul de la parter era nebun. Il vedeam uneori cum umbla aiurea sau cauta prin gunoaie. Uneori devenea violent si incepea sa urle“, spune Tudor Capra.

La intoarcerea sotiei sale din Spania, Ion i-a zis tot timpul sa-i dea banii strinsi acolo sa-si cumpere o masina cu care sa transporte stupii fratelui sau, pentru ca baiatul cel mare putea sa mai stea si fara operatie.

Ion si-a injunghiat sotia, apoi a sunat la socri

Duminica seara, in jurul orei 19.00, cearta dintre Ion si Georgeta Sirbu a plecat tot de la banii strinsi in Spania. In plus, Ion isi suspecta sotia de aventuri amoroase pe plantatiile de capsuni din Occident. Ion a luat un cutit de bucatarie si i-a aplicat sotiei sale mai multe lovituri in zona gitului si in piept, lasind-o pe Georgeta intr-o balta de singe. Dupa ce si-a ucis sotia, Ion si-a sunat socri si le-a spus sa vina sa-si ia fata, pentru ca a omorit-o.

„Ne-a sunat la Goicea si a spus sa venim urgent la Craiova, pentru ca s-a intimplat o tragedie. Ne-a zis sa venim sa o luam pe Georgeta si apoi a inchis. Ne-am dat seama ca s-a intimplat ceva, pentru ca a spus mai de mult ca o omoara“, spune Ioana Neatu.

Criminalul s-a spinzurat de clanta usii

Dupa discutia avuta cu soacra sa, Ion a scris mai multe bilete, in care isi cerea iertare. Citeva bilete erau scrise in limba spaniola, iar in cel adresat soacrei, Ion scrie ca din cauza ei s-a intimplat aceasta tragedie, pentru ca nu a lasat-o pe Georgeta sa-i dea banii ca sa-si cumpere masina. Dupa ce a avut grija sa lase cite un bilet pentru toti membrii familiei, Ion Sirbu a luat un cablu si s-a spinzurat de clanta usii.

Cadavrele celor doi au fost gasite in jurul orei 21.30 de parintii Georgetei Sirbu, Tudor si Ioana Neatu. Ei au anuntat imediat salvarea si politia, insa era prea tirziu. La fata locului s-a deplasat o echipa operativa formata din politisti si procurori, pentru a cerceta cazul.

„In apartamentul 2 din blocul D 31, cartier Rovine, am gasit cadavrele lui Ion si Georgeta Sirbu, sume considerabile de bani si circa douazeci de bilete, unele scrise in spaniola. Cutitul cu care a fost injunghiata Georgeta l-am gasit in cada“, a spus Ion Floricel, procuror criminalist de la Parchetul Dolj.

Locatarii blocului D 31 au fost ingroziti de cele intimplate in locuinta familiei Sirbu. Ei spun ca Ion si Georgeta formau, pina nu de mult, o familie linistita.

„Ii mai auzeam certindu-se, dar nu am crezut ca se poate ajunge aici. Pe la 21.30 am auzit tipete pe scara. Am iesit sa vad ce s-a intimplat si i-am vazut pe parintii vecinei, care strigau ca le-au omorit fata. Prin usa intredeschisa am vazut bani imprastiati pe jos“, spune Lazan Alina.

Bogdan si Marius Sirbu erau la bunici cind s-a produs tragedia. Ei vor ramine probabil in ingrijirea bunicilor din partea mamei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS