12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Infuzie de medicamente in Olt

Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt va demara de astazi distribuirea gratuita de medicamente catre cele sase centre de permanenta din judet. Vor fi distribuite o gama larga de antibiotice injectabile si orale, precum si medicamente specifice bolilor cardiovasculare s.a. Intrega cantitate de medicamente – circa 1.000 de cutii – provine de la rezerva de stat. Regimul de utilizare a medicamentelor este cel de urgenta, estimindu-se ca acestea vor fi suficiente pentru o perioada de sase luni. DSP Olt continua astfel seria actiunilor de sprijinire a domeniului sanitar din teritoriu, dupa ce saptamina trecuta seful institutiei, dr. Aurelian Simionescu, a inaugurat in comuna Brincoveni primul microlaborator de analize medicale din mediul rural.

Pentru liceele din Craiova au optat 319 candidati din alte judete

Comisia judeteana de admitere in licee si scoli de arte si meserii Dolj a incheiat ieri, activitatea de colectare si transmitere a bazelor de date care cuprind toate optiunile din fisele de inscriere ale tuturor candidatilor. Coordonatorul tehnic al admiterii, ing. Dorel Popa, spune ca, la nivelul judetului Dolj, pentru aceasta sesiune, au depus fise de inscriere 5.756 de candidati, din care 319 provin din alte judete ale tarii. Din Dolj, au plecat in alte judete 70 de candidati.

Se extinde reteaua de termoficare in Drobeta Turnu Severin

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin va comanda un studiu de fezabilitate, pentru extinderea retelei de termoficare in zona de vest a orasului, care cuprinde zonele Policlinica, Penitenciar, Directia Muncii, MEVA, Spitalul „Grecescu“. Persoanele fizice si juridice din zonele mentionate si care doresc sa fie racordate la retea pot depune o solicitare scrisa la sediul regiei, pina pe 15 iulie. Reteaua de termoficare a municipiului Drobeta Turnu Severin, de la Termocentrala ROMAG Halinga si pina la punctele termice, are o lungime de 50 de kilometri si va fi prelungita, prin extindere, cu alti sapte kilometri. Lucrarea este finantata din fondurile proprii ale Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Politia Transporturi a trecut in subordinea IJP Mehedinti

Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti raspunde, din aceasta saptamina, si de traficul feroviar si naval, prin dizolvarea Inspectoratului de Transporturi. Pentru aceasta, a fost infiintat Serviciul Politiei Transporturi Mehedinti. Personalul a fost redus, astfel ca au ramas doar 36 de ofiteri si 58 de subofiteri, la comanda formatiunii fiind reinvestit comisarul Ion Cotirta. Pina la negocierile cu responsabilii CFR Mehedinti, care sint anuntate pentru perioada urmatoare, politistii feroviari vor ramine in aceeasi locatie, comuna cu statia CFR Drobeta Turnu Severin. Printre atributiile nou-infiintatului Serviciu al Politiei Transporturi Mehedinti se numara prevenirea si combaterea infractiunilor, in sectoarele naval si feroviar.

Un italian a accidentat grav o batrina din Strehaia

Traversarea neregulamentara a strazii si neatentia in conducere continua sa genereze grave accidente rutiere in Mehedinti. Elena Grecu, de 73 de ani, din Greci-Mehedinti, s-a angajat duminica in traversarea strazii Republicii, din orasul Strehaia, printr-un loc nepermis si fara sa se asigure corespunzator. Ea a fost surprinsa si accidentata grav de un autoturism Peugeot 205, condus de cetateanul italian Presto Gino, de 47 de ani, administratorul unei societati comerciale din comuna Deveselu- Olt. In urma accidentului, Elena Grecu a suferit multiple traumatisme si a fost transportata la Spitalul Judetean Mehedinti, pentru acordarea de ingrijiri medicale, fiind in prezent in afara de orice pericol.

Un tir bulgaresc a luat foc in Vinju Mare

Un tir inmatriculat in Bulgaria a luat foc, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 23.30, in timp ce tranzita orasul Vinju Mare, judetul Mehedinti. Camionul apartinea societatii EURO CARGO, din Bulgaria, si era incarcat cu 17 tone de marfa. „La sosirea noastra, incendiul se manifesta violent la remorca autocamionului, in care erau 50 de paleti din plastic, cu o greutate de 17.000 de kilograme. Am echipat doua tevi cu apa si spuma si am reusit sa salvam cabina, sasiul si motorul. Au ars in intregime remorca si incarcatura autotirului. Cauza incendiului a constituit-o frecarea unei anvelope de sasiul autovehiculului“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de pompieri „Drobeta“. Valoarea pagubelor nu a fost inca estimata.

Clientul l-a snopit in bataie pe barman

Nicusor Voinea, de 25 de ani, barman la SC LEOCAT SRL din Plenita, a fost batut de un client in noaptea de simbata spre duminica. Agresorul, Catalin Cojoaca, de 23 de ani, din aceeasi localitate, un mai vechi client al localului respectiv, s-a suparat pe barman pentru ca nu a vrut sa-l serveasca.

„Era beat mort si tot mai cerea bautura. Pe la ora trei i-am zis sa se duca acasa ca nu mai vede un strop si atunci s-a suparat pe mine si a iesit afara“, isi aminteste Voinea.

Catalin Cojoaca a revenit dupa citeva clipe, inarmat cu o scindura rupta din gardul vecinilor si, fara nici un avertisment, l-a croit pe barman in moalele capului. Dupa ce acesta a cazut la podea, Cojoaca a continuat sa-l loveasca cu pumnii si cu picioarele, apoi a fugit.

In urma loviturilor primite, Nicusor Voinea a fost internat in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova cu diagnosticul traumatism cranian mediu, plaga contuza in regiunea parietala stinga. Tinarul barman este hotarit ca, dupa ce va parasi spitalul, sa-l dea in judecata pe agresor.

Si-a cautat-o cu… luminarea!

Radu Chitonu, de 80 de ani, din satul Turia-Vale din comuna Valea Mare, judetul Olt, a ramas pe drumuri dupa ce week-end-ul trecut casa in care locuia impreuna cu sotia a luat foc. Incendiul devastator a fost declansat accidental de proprietar, care, nevazator fiind, a incercat sa aprinda focul cu o luminare. De aici si pina la incendierea unor materiale combustibile nu a mai fost decit un pas, nefericitul satean reusind sa fuga doar in momentul in care a simtit dogoarea flacarilor. Grupul de pompieri „Matei Basarab“ din Slatina a intervenit pentru stingerea incendiului. Acoperisul casei din chirpici a lui Radu Chitonu a fost distrus total, precum si bunuri din casa si o magazie din lemn de circa 20 mp. Autoritatile locale se vor ocupa de refacerea casei batrinului, pina atunci el fiind nevoit sa locuiasca impreuna cu sotia prin vecini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS