8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii si judecatorii, cei mai bogati functionari publici din Gorj

Politistii si judecatorii, cei mai bogati functionari publici din Gorj

Sapte politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie detin autoturisme marca Opel

Comisarul sef Constantin Nicolescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj, are in proprietate o casa de 110 metri patrati, cu o valoare de impozitare de 2,4 miliarde de lei, si un autoturism Cielo.

Seful Politiei Rutiere, Constantin Talaba, detine un apartament de 64 de metri patrati si o masina Daewoo. Comandantul Politiei Municipale Tirgu Jiu, Liviu Balanescu, are in proprietate 1997 de metri patrati de teren agricol, un miniapartament de 28 de metri patrati si o Dacie 1310 din 1996.

Spre deosebire de sefii lor, subalternii detin averi mult mai mari. Unul dintre cei mai bogati politisti este Victor Baroianu, adjunctul comisarului sef, care detine: 3,5 hectare de teren agricol, 0,5 hectare de teren forestier, un apartament, doua case, dintre care una de vacanta, si un auto Volkswagen Golf din 1991.

Vasile Purece, sef birou in cadrul IJP Gorj, are in posesie peste doua hectare de teren agricol si forestier, o casa, un apartament, doua Dacii si un tractor. Seful Politiei din Novaci, Constantin Arbagic, se afla probabil in fruntea celor mai bogati politisti gorjeni. Acesta poseda un hectar de teren agricol, sase hectare de padure, un apartament, o casa, doua autoturisme Ford si un tractor U 445. Ion Picu, seful Serviciului Ordine Publica, are un apartament, o casa de vacanta, o garsoniera in Timisoara si un Cielo. Subcomisarul Salvador Caragea are in proprietate doua case provenite din mosteniri si un Cielo. Masina preferata pentru sapte dintre politistii gorjeni, in frunte cu seful Politiei Rutiere Municipale, Ion Cir, poarta marca Opel.

Unii judecatori au lasat declaratiile goale

In cazul judecatorilor, ponderea averilor este direct proportionala cu virsta pe care o au cei care le detin. Daca unii judecatori, in special cei mai tineri, au lasat declaratiile de avere albe, judecatorii mai in virsta au avut ce sa scrie in ele.

Presedintele Tribunalului Gorj, judecatorul Gheorghe Miruta, are un teren intravilan de 250 de metri patrati in Novaci, un apartament, o casa si un autoturism Volkswagen din 1997.

Judecatorul Constantin Maruta are in proprietate un hectar de teren agricol, 555 de metri patrati de teren intravilan, un apartament, doua case si un autoturism Opel. O casa si terenul agricol reprezinta o mostenire de la parintii sotiei sale.

Judecatorul Toma Popescu are patru hectare de teren agricol, trei apartamente, o casa, doua autoturisme Dacia din 1998 si 2001, plus un tractor cumparat in 1998.

Stelian Ulmet, judecator in cadrul Tribunalului Gorj, are in proprietate urmatoarele: 300 de metri patrati de teren intravilan aflat in indiviziune, o casa aflata tot in indiviziune, un apartament, o casa de locuit, un autoturism Tico si peste 10.000 de euro in cont.

Judecatorul Victor Bondoc poseda: 18.960 de metri patrati de teren agricol, 800 de metri patrati de teren intravilan, un apartament, o casa, un ARO din 1997 si peste 10.000 de euro in cont. Judecatorii Florenta Cojocaru, Mihaela Mercut si Mihai Dogaru nu au trecut in declaratii nici un fel de avere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS