15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece milioane de dolari pentru 14 localitati doljene

Zece milioane de dolari pentru 14 localitati doljene

Finantarea este acordata de MLPTL pentru retelele de apa potabila

Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) va aloca, in cursul acestui an, zece milioane de dolari pentru construirea retelelor de alimentare centralizata cu apa in 14 dintre localitatile Doljului. Banii provin din imprumuturi contractate de MLPTL, iar lucrarile vor fi facute de firmele MIVAN KIER si SOLEL BONEH.

Valentin Chiata, directorul tehnic al Consiliului Judetean Dolj, a precizat: „Prima societate se va ocupa de retelele de alimentare cu apa din Motatei, Cetate, Desa si Dabuleni, pentru care are alocata suma de 5,5 milioane de dolari. Aici, lucrarile sint deja in curs de derulare. Pentru alte zece localitati mai mici am solicitat recent de la MLPTL inca 4,5 milioane de dolari. Inca nu stim daca aceste sume ajung pentru numarul de localitati preconizat de noi, insa cert este ca, spre deosebire de alte tipuri de finantare, banii vin intr-o singura transa. Daca totul merge bine, ar trebui ca pina la sfirsitul anului lucrarile sa fie finalizate“.

MLPTL mai finanteaza in prezent un program pentru cinci localitati, insa pe transe anuale, suma acordata pe 2003 fiind de 3,5 miliarde de lei, mult sub necesitati.

Localitatile pentru care se aloca aceste sume nu sint cuprinse in programele cu finantare externa (RICOP, SAPARD sau Proiectul de Dezvoltare Rurala).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS