Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

„Am intra in istorie daca hotii ar fura bicicletele“

Primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va lua masuri sporite pentru paza bicicletelor participantilor la turul ciclist al Romaniei. „Am avut necazuri si cu scaunele de pe velodrom. Hotii au furat 40-45 dintre ele si a trebuit sa le inlocuim. Acum trebuie sa avem grija de bicicletele participantilor, pe care le vom pune intr-o incapere speciala. Sint vreo 200 de biciclete in total. Am intra in istorie daca hotii ar fura bicicletele“, a declarat primarul. Turul ciclist al Romaniei va debuta duminica pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ si va aduna sportivi din peste zece tari. Prima etapa va include traseul Craiova- Tirgu Jiu, turul Romaniei incheindu-se la Buzau, dupa parcurgerea unui traseu de 1.340 de kilometri.

Furtuna a lasat doua familii fara acoperis deasupra capului

Familiile Vasile Sifan si Ion Tigaie, din comuna Punghina – Mehedinti, au ramas fara acoperis, din cauza furtunii din noaptea de joi spre vineri, insotite de puternice rafale de vint, descarcari electrice si ploi torentiale. Un hambar din satul Recea, care apartinea unei societati bancare din Craiova, a fost si el distrus, dupa ce citiva copaci au cazut. Reprezentantii Comandamentului Judetean de Protectie Civila din comuna Punghina s-au deplasat ieri la fata locului pentru a evalua pagubele produse si pentru a stabili modalitatile de sprijin pentru familiile ale caror gospodarii au avut de suferit de pe urma furtunii.

Copiii, victime ale caldurii

Serviciul de Ambulanta Gorj a fost solicitat in ultimele doua zile de persoane care au avut de suferit din cauza caldurii. Medicii de la Salvare spun ca majoritatea pacientilor sint copii care, alaturi de batrini, suporta cel mai greu temperaturile ridicate. Cele mai intilnite afectiuni au fost lipotimiile, crizele de hipertensiune, dar si crizele renale, provocate de dezhidratare.

Amenzi de zeci de milioane pentru vinzatorii care pun mina pe piine

Inspectorii sanitari din Gorj au aplicat de la inceputul acestui an zeci de amenzi pentru comerciantii care nu folosesc manusa sau ustensile la servirea alimentelor neambalate. Normele sanitare prevad ca produsele de panificatie sau de patiserie sa fie servite fara ca vinzatorul sa le atinga cu mina. De asemenea, este interzis sa i se permita consumatorului sa-si aleaga cu mina produsul. Normele sint respectate insa in foarte putine magazine din Gorj. Amenzile pentru atingerea alimentelor de catre vinzator sau consumatori sint cuprinse intre trei si 15 milioane de lei, iar inspectorii sanitari sint nevoiti sa aplice lunar mai multe astfel de sanctiuni.

Inspectorul general Constantin Busoi estimeaza la 80% promovabilitatea la bacalaureat

Candidatii au sustinut ieri ultima proba scrisa a bacalaureatului, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Astfel, candidatii au scapat de „cosmarul“ national. In Dolj, examenul s-a desfasurat fara incidente si nu s-a inregistrat nici o frauda. Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi – presedintele comisiei judetene a examenului de bacalaureat, apreciaza ca promovabilitatea va fi de aproximativ 80%. Acesta spune ca, daca promovabilitatea va fi cuprinsa intre 70% si 80%, ea va fi in limitele normalitatii.

Viitorul spital TBC de la Scornicesti – inspectat

Infiintarea Spitalului TBC de la Scornicesti da batai de cap si noii conduceri a Ministerului Sanatatii. Un inspector din cadrul Institutului National de Igiena Bucuresti a fost zilele trecute la Scornicesti pentru a cerceta aparitia eventualelor riscuri de imbolnavire cu bacilul Koch in rindul populatiei. Specialistul Institutului National de Igiena Bucuresti a inspectat nu doar conditiile de igiena din cadrul spitalului, ci si etapa in care au ajuns lucrarile de amenajare a unitatii sanitare. Concluziile inspectiei vor putea fi cunoscute saptamina viitoare.

12 ani de activitate AIESEC

De Ziua Nationala a SUA, membrii comitetului local AIESEC (Asociatia Internationala a Studentilor Interesati in Economie si Management) Craiova au chefuit din plin. Nu datorita anumitor afinitati, ci pentru ca vineri au implinit 12 ani de activitate. In tot acest timp, AIESEC si-a adus contributia la dezvoltarea mediului universitar craiovean prin implicarea studentilor in proiecte si programe specifice. Organizatie educationala, apolitica, nonprofit, administrata in intregime de studenti, cu reprezentare in 84 de tari din intreaga lume, AIESEC a fost infiintata in 1948, pentru a ajuta la „pace si implinirea potentialului uman“, fiind recunoscuta drept „cea mai mare asociatie din lume“. Citeva proiecte prin care AIESEC s-a diferentiat sint: Romania dincolo de Dracula, Perspectives, Art-x si Seminarul pentru Companii.

„Turandot“ pentru batrinii Craiovei

Persoanele virstnice din Craiova se pot bucura astazi de o seara speciala. Au posibilitatea sa participe la spectacolul cu opera „Turandot“, de G. Puccini, organizat la Teatrul Liric „Elena Teodorini“. Pensionarii nu trebuie sa se scotoceasca in buzunare pentru a plati biletul, pentru ca intrarea este libera. Generoasa invitatie vine din partea Directiei Generale de Munca si Solidaritate Sociala Dolj, in colaborare cu Consiliul Local Craiova, Consiliul Judetean al Persoanelor Virstnice Dolj, Casa de Cultura „Traian Demetrescu“ si asociatiile umanitare „Helios“, „Sf. Andrei“ si „Sinergia“. Astazi, la ora 19.00, batrinii vor fi asteptati la sediul teatrului pentru a se bucura de un spectacol deosebit.

Incepe Festivalul International de Folclor Hercules 2003

Cea de-a 33-a editie a Festivalului International de Folclor Hercules 2003 se va desfasura in perioada 7-11 iulie, in statiunea Baile Herculane. La manifestare vor participa ansambluri folclorice din Republica Moldova, Serbia, Mexic, Danemarca, India, Olanda, Germania si Romania. Festivalul va debuta cu o parada a portului popular, pe traseul Statuia lui Hercules – restaurantul Cerna – blocuri – parcul Vicol. „Editia din acest an a Festivalului Hercules se inscrie in programul consacrat aniversarii a 1850 de ani de atestare documentara a orasului Baile Herculane. Deschiderea oficiala va avea loc in seara de 7 iulie, la ora 19.00, urmata de spectacolul sustinut de ansamblurile Balada Cernei- Baile Herculane, Timisul- Timisoara, Doina Aiudului- Aiud si ansambluri din Serbia si Republica Moldova“, a spus Ioan Popovici, primarul orasului Baile Herculane. Fiecare seara a Festivalului International de Folclor Hercules 2003 se va incheia cu spectacole sustinute pe scena Teatrului de vara din parcul Vicol.

Masuri de siguranta pentru Turul ciclist al Romaniei

Pentru etapele din 6 si 7 iulie ale Turului ciclist al Romaniei, Politia Rutiera Gorj va lua masuri speciale de siguranta. Pe 6 iulie, intre orele 14.00 – 16.30, si pe 7 iulie, intre orele 12.00 – 14.00, pe traseele Tintareni – Tirgu Jiu si Tirgu Jiu – Bumbesti Jiu – Defileul Jiului vor fi prezenti ciclistii romani si straini participanti la tur. Politia Rutiera le recomanda participantilor la trafic sa evite pe cit posibil traseele respective. In plus, sosirea caravanei in Tirgu Jiu va fi prefatata de intreceri demonstrative organizate de Prefectura Gorj. Alergatorii in minicursa de la Tirgu Jiu vor avea virste cuprinse intre 7 – 10 ani , 10 – 14 ani si peste 14 ani. Intrecerile se vor desfasura pe axul central al strazii Victoriei, cu plecarea de la orele 14.30, 14.45 si 15.00 de la Magazinul Paringu, sosirea fiind la Banc Post. Ocupantii locurilor I,II si III isi vor primi premiile de la cistigatorul tricoului galben din etapa de la Tirgu Jiu a turului Romaniei.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version