11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie din Drobeta Turnu Severin a ramas in strada

O familie din Drobeta Turnu Severin a ramas in strada

Creditorul a obtinut executarea silita si imobilul a fost scos la licitatie

Lupulescu Gheorghe, de 53 de ani, si Lupulescu Agripina, de 52 de ani, au locuit in strada Ion Minulescu, nr. 9. Pe 1 februarie 1995, au imprumutat de la Barbu Ilie cinci milioane de lei pentru a-si achita un credit luat de la Bankcoop Mehedinti. Creditorul le-a dat suma, pe termen de trei luni, cu o dobinda lunara de 40%, in baza unei chitante de mina si in prezenta martorilor Ion Tomescu si Eugen Tudoran.

„Barbu Ilie si-a dat seama ca nu are voie, ca persoana fizica, sa acorde un imprumut cu dobinda, a rupt cele doua chitante si, in baza unei alte chitante, a trecut suma totala de 11 milioane de lei“.

Sotii Lupulescu nu au mai avut posibilitatea sa achite imprumutul si au fost actionati in judecata de cel de la care au imprumutat banii, pentru a obtine, in schimbul sumei datorate, proprietatea situata in strada Ion Minulescu nr. 9. Judecatoria Drobeta Turnu Severin a decis, in sedinta publica din 29 septembrie 1996, sa achite suma de 11 milioane de lei, la care s-a adaugat un milion de lei cheltuieli de judecata.

„Din cauza taxei de timbru prea mari, de 460.000 de lei, recursul nostru nu a mai fost promovat“, a spus Gheorghe Lupulescu.

Imobilul a ajuns initial in posesia unui comisar al Garzii Financiare Mehedinti…

In iunie 1997, executorul judecatoresc le-a intocmit dosarul nr. 1162/e/1997, iar din acest moment, potrivit membrilor familiei Lupulescu, le-au fost trimise numeroase publicatii de vinzare, care au culminat cu cea din 20 ianuarie 1999, cind imobilul a fost scos la licitatie, pornind de la pretul de 93,5 milioane de lei.

„Din cele zece dosare care au fost intocmite pe baza acestei licitatii, nici un complet de judecata nu a realizat ca un imobil cu suprafata de 94 mp si 362 mp teren aferent, situat in zona 1 a orasului, valoreaza peste un miliard de lei. Imobilul a fost obtinut de comisarul Garzii Financiare, Petre Ciulpan, care a licitat imobilul, in data de 26.01.1999“, spune Gheorghe Lupulescu.

Sotii Lupulescu au depus contestatie, in termenul de 40 de zile, la Judecatoria Drobeta Turnu Severin, dindu-se termen de judecata pentru 20 martie 1999. „La termenul fixat, m-am prezentat eu si Barbu Ilie, in calitate de creditor, fixindu-se un nou termen, pe 15 aprilie 1999. Din teama de a nu-i fi publicat numele pe lista de judecata si de a avea probleme la serviciu, si-a achizitionat un colaborator, in persoana lui Joldos Teofil, administrator al SC INCO INTERNATIONAL SRL, avind ca obiect de activitate constructii si instalatii sanitare, consilier PSD la Consiliul Judetean Mehedinti. Acesta si comisarul Garzii Financiare au avut grija sa musamalizeze dosarul 2.543, privind contestatia in executare, si impreuna cu executorul judecatoresc, in data de 19 aprilie 1999, au scos din nou imobilul meu la vinzare, printr-o supralicitatie“, mai spune Gheorghe Lupulescu.

…iar apoi la un consilier judetean

Potrivit lui Lupulescu, imobilul a fost adjudecat pe 27.04.1999, de catre Joldos Teofil, pentru suma de 84 de milioane de lei. „Am formulat contestatie impotriva Ordonantei de adjudecare nr. 4 /1999, dar aceasta mi-a fost respinsa. Pe 3 noiembrie 1999 am fost evacuati din imobil, in prezenta a trei subofiteri de politie, trei executori judecatoresti si aproximativ 15 muncitori angajati ai lui Joldos. Am fost scosi afara din casa, cu lucruri, cu animale, cu pasari. Ulterior, cei doi ne-au trimis o adresa, prin care ne solicitau ca, daca vrem sa locuim in casa, sa le platim chirie 200 USD/luna, plus 11 milioane de lei lunar, considerind pierderile lor, pentru ca nu aveau unde sa-si desfasoare activitatea de productie. Ne-au reclamat la politie si am fost cercetati pentru ca am violat domiciliul din strada Ion Minulescu nr. 9. S-a intocmit dosar penal si s-a cerut pedeapsa de cinci ani privare de libertate si plata a 36 de milioane de lei. Suma reprezinta salariul gardienilor publici pusi sa pazeasca imobilul“, precizeaza Gheorghe Lupulescu, care s-a ales cu dosar penal si cu pedeapsa de un an cu suspendare.

„Tot ce am realizat in 32 de ani s-a dus pe apa simbetei“

„In aceasta afacere a fost implicata si familia Curelea – ambii soti judecatori la Tribunalul Mehedinti, prin intermediul familiei Lungu Paul si Mariana, vecini cu imobilul nostru. Lungu Mariana a fost angajata contabil, in 1998, la SC INCO INTERNATIONAL. Asa se face ca in procesul nostru privind contestatia la Ordonanta de adjudecare nr. 4 /1999 sa apara si doamna Ana Curelea, cea care a emis si hotarirea judecatoreasca pronuntata pe 3 septembrie 1999. Pentru efortul depus, familia Curelea a fost rasplatita de consilierul Joldos Teofil, cu o vila construita in localitatea Simian“, spune Gheorghe Lupulescu. Parchetul de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin, la sfirsitul anului 2001, a trimis o adresa-raspuns familiei Lupulescu, in care se precizeaza ca s-a procedat corect in acest caz.

Un recurs in anulare, din septembrie 2001, a fost respins pentru ca a depasit termenul prevazut de lege, „desi acesta expira la 9 ianuarie 2002. Pe 12 noiembrie 2001, am trimis al doilea recurs in anulare, iar dupa 45 de zile am primit raspuns ca s-a anulat recursul, ca fiind netimbrat. Tot ce am realizat in 32 de ani s-a dus pe apa simbetei; aceasta a fost a treia casa pe care am construit-o in acest oras si de care nu am avut parte. Prima a fost bombardata parintilor nostri, in noaptea de Pasti a anului 1944, cea de-a doua a fost demolata de regimul comunist, in anul 1966, iar cea de-a treia a fost furata de justitie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS