10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrari de modernizare a Drumului European 70

Lucrari de modernizare a Drumului European 70

De la inceputul acestei saptamini, pe portiunea cuprinsa intre localitatile mehedintene Butoiesti si Prunisor, de pe Drumul European 70, se executa lucrari de largire a partii carosabile, de inlocuire a unor podete si de asfaltare.

Lucrarile de modernizare ii determina pe agentii de circulatie ai IJP Mehedinti sa intensifice actiunile in zona.

„Se impun reducerea vitezei de deplasare si respectarea semnificatiei indicatoarelor rutiere, dar si a semnalelor angajatilor de la Societatea de Drumuri Mehedinti“, a spus comisar Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

De la 1 august intra in vigoare sistemul de penalizare cu puncte

Pentru a verifica modul in care soferii respecta semnificatia indicatoarelor rutiere din zonele unde se desfasoara lucrari la carosabil, echipajele Serviciului Politiei Rutiere Mehedinti vor actiona, in aceasta perioada, pe sectorul de drum Butoiesti-Prunisor.

Pe 1 august, intra in vigoare sistemul cu puncte penalizatoare. In cazul savirsirii unor contraventii la regimul circulatiei, pe linga sanctiunile contraventionale, se vor acorda si puncte de penalizare.

„Ulterior, acestea vor atrage si masura administrativa a restringerii dreptului de a mai conduce autoturismul, pe o perioada de 30 de zile, daca punctele prevazute pentru fiecare contraventie insumate cu punctele din evidenta totalizeaza 15 puncte; 60 de zile, daca punctele prevazute pentru fiecare contraventie insumate cu punctele din evidenta totalizeaza intre 16 si 20 de puncte; 90 de zile, daca punctele prevazute pentru fiecare contraventie insumate cu punctele din evidenta totalizeaza peste 20 de puncte“, a spus comisar Alexandru Fota, seful Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS