22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe acrediteaza inca trei componente ale programului SAPARD

Se acrediteaza inca trei componente ale programului SAPARD

La Craiova va sosi, in perioada 9 -11 iulie, delegatia de audit a Comisiei Europene, care va acredita la nivel national alte trei componente ale programului de finantare prin SAPARD: investitiile in exploatatii agricole, dezvoltarea unor activitati economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative, precum si pregatirea profesionala a celor care au accesat sau vor sa acceseze fondurile SAPARD. Pe cele trei masuri, proiectele finantate au valori cuprinse intre 10.000 si 200.000 de euro. Tot in aceeasi perioada, va fi evaluat si personalul Biroului Regional de Implementare a Programului SAPARD (BRIPS) Oltenia, pentru a se vedea daca si-a insusit modul de lucru al acestui organism.

Pe acest program, administratiile locale din Dolj au semnat pina in prezent doua contracte de finantare externa in valoare totala de aproape 1,8 milioane de euro – pentru partea de infrastructura (modernizari de drumuri si alimentare cu apa) – si doua precontracte de cite doua milioane de euro, pentru partea de industrie alimentara.

Dificultati au fost intimpinate in ceea ce priveste obtinerea cotei de participare la proiecte, care revenea administratiilor locale. Din cauza ca bugetele comunelor erau prea sarace, s-a gasit solutia imprumuturilor la banci, acestea fiind girate cu patrimoniul Consiliului Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS