22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSa invatam sa ne cerem drepturile!

Sa invatam sa ne cerem drepturile!

Avocatii doljeni au fost instruiti de reprezentantii Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului Romania – Comitetul Helsinki (APADOR – CH) cum sa puna in aplicare Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

„Oamenii trebuie sa invete care le sint drepturile, sa stie ca exista o astfel de lege care asigura transparenta. Autoritatile publice au inca acel cult al secretizarii si trebuie dezobisnuite. Acum avem dreptul sa le cerem autoritatilor informatii de interes public, iar acestea au obligatia de a ni le pune la dispozitie. Trebuie sa invatam sa folosim acest drept“, a spus Monica Macovei, presedintele APADOR -CH.

Reprezentantii APADOR -CH se intilnesc in zilele urmatoare cu avocatii din orasele Bucuresti, Timisoara, Galati, Sibiu sau Cluj si Bacau.

APADOR -CH este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, care militeaza pentru schimbarea legislatiei si a mentalitatilor in domeniul drepturilor civile, cu accent pe apararea libertatii individuale, a dreptului la viata intima, la proces corect, accesul la informatie, libertatea de exprimare si a drepturilor minoritatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS