13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii din Simian au din nou apa

Locuitorii din Simian au din nou apa

Furnizarea apei potabile a fost reluata in comuna Simian, la sfirsitul saptaminii, dupa ce societatea de apa-canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin luase masura debransarii localitatii de la retea, din cauza datoriilor de peste 350 de milioane de lei, pe care le inregistrau asociatiile de proprietari.

Cea mai grea situatie s-a inregistrat la blocurile din comuna, grupate in patru asociatii. Potrivit primarului Constantin Harcau, numai Asociatiile nr.1 si nr.2 au restante de peste 300 de milioane de lei la plata serviciilor de apa-canal. Unele apartamente au fost debransate in urma cu citeva luni, dar datoriile si penalitatile acumulate au determinat societatea SECOM sa sisteze furnizarea apei reci catre intregul complex de locuinte.

„Peste 500 de familii, care isi plateau datoriile la intretinere au suferit, in aceasta perioada, alaturi de cei rau-platnici. In urma unei discutii cu subprefectul Constantin Bulica si directorul economic al SC SECOM, am reusit sa reesalonam datoriile actuale. Apa a mai fost intrerupta si in februarie pentru acelasi motiv; si atunci, tot subprefectul a intervenit sa se reia furnizarea si datoriile au crescut considerabil, pentru ca nu a mai platit nimeni“, a spus Constantin Harcau.

Reluarea furnizarii apei nu s-a facut fara anumite conditii, impuse de catre societatea de apa-canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin.

Reprezentantii Primariei Simian va trebui, in perioada urmatoare, sa negocieze cu cele doua asociatii rau-platnice esalonari la plata penalitatilor inregistrate. Primarul comunei Simian este insa nemultumit de activitatea celor doi administratori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS