22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile mehedintene au analizat abuzurile la care sint supusi minorii

Autoritatile mehedintene au analizat abuzurile la care sint supusi minorii

La Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti s-a desfasurat seminarul cu tema „Munca copilului, o problema care face parte din structura socio-economica si culturala a societatii“.

La discutii au participat, pe linga conducerea institutiei gazda, si reprezentantii prefecturii, consiliului judetean, Directiei Generale pentru Protectia Copilului, Inspectoratului de Politie si Directiei de Sanatate Publica Mehedinti. Exploatarea copilului poate cuprinde, de la supunerea la munca fizica grea, pina la angrenarea in activitati precum cersitul, furtul din piete sau spalarea parbrizelor.

„Acesti copii pe care ii vedem zilnic in intersectii sint atrasi de membrii filierelor de cersetorie. Tot prin aceste filiere sint dusi in strainatate si pusi sa cerseasca. In Drobeta Turnu Severin, din fericire, acest fenomen nu a luat amploare, dar trebuie preintimpinata o astfel de posibilitate“, a spus comisar-sef George Stanciu, seful Serviciului judiciar al IJP Mehedinti.

In Romania, legislatia privind munca minorilor stipuleaza ca durata timpului de lucru, pentru tinerii de pina la 18 ani, este de sase ore pe zi si de 30 de ore pe saptamina. Ei nu pot presta munca suplimentara si nici nu pot munci pe timpul noptii.

„La controalele efectuate am cautat sa descoperim eventualele zone in care ar fi antrenati copii pentru efectuarea de munci grele sau periculoase. Am dus la cunostinta angajatorilor muncile consi-

derate periculoase si riscurile pe care le reprezinta aceste munci asupra dezvoltarii fizice si psihice a copiilor. In toate cazurile depistate, de tentative de angajare a tinerilor in anumite munci periculoase, s-a procedat la eliminarea acestora, prin discutii purtate cu angajatorii“, a spus Vasile Eftinoiu, inspector-sef al ITM Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS