21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul antidrog din Tirgu Jiu - bani aruncati pe fereastra

Centrul antidrog din Tirgu Jiu – bani aruncati pe fereastra

In sase luni, nici un presupus consumator
nu i-a calcat pragul

La jumatate de an de la infiintare, Centrul antidrog din Tirgu Jiu se dovedeste inutil pentru ca in toata aceasta perioada nici un tinar nu i-a trecut pragul. Infiintat printr-o ordonanta de guvern, centrul a fost amenajat in incinta Casei de Cultura a Tineretului, prin contributia prefecturii, Inspectoratului de Politie, Directiei de Sanatate Publica si Inspectoratului Scolar. A fost pus la dispozitie un numar de telefon gratuit pentru cei care vor sa solicite informatii.

<bonsumatorii sint intr-o faza de dependenta pe care o pot controla“</b

„Cred ca ne confruntam cu aceasta lipsa de interes pentru consiliere pentru ca in Gorj consumatorii sint intr- o faza de dependenta pe care inca o pot controla. Nu am avut cazuri de sevraj, desi sectiile de urgenta si psihiatrie sint puse in garda sa depisteze acesti bolnavi. Dupa parerea mea, cei mai multi consumatori de droguri din Gorj folosesc marijuana, mai putin cocaina sau extasy“, a spus Sanda Mischie, directoarea Directiei de Sanatate Publica.

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Drogurilor a fost marcata la Tirgu Jiu printr-un mars al tinerilor, care au impartit trecatorilor pliante informative despre efectele drogurilor si tricouri cu sloganuri antidrog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS