Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Bani cu tiriita pentru grevistii de la UREX

Angajatii de la UREX Rovinari au continuat si ieri greva inceputa luni dimineata, cind peste 800 de oameni s-au adunat pe platoul din fata sediului uzinei. Liderii Sindicatului muncitorilor de la UREX, in frunte cu presedintele Vasile Gosa, au fost ieri la Tirgu Jiu, unde au depus la judecatorie actele necesare procesului, in care administratia va incerca anularea grevei. Alexandru Bubuiocu, secretarul Sindicatelor de la UREX, a declarat ca patronatul a achitat inca 30% din salariile restante pe luna mai. Suma totala a salariilor restante este de peste sase miliarde de lei.

Administratori amendati cu 40 de milioane de lei

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au dat amenzi de 40 de milioane de lei administratorilor a 13 unitati de alimentatie publica-terase, fast food-uri, café bar-uri-, din Drobeta Turnu Severin, Simian si Schela Cladovei. In toate aceste cazuri, s-a dispus intrarea in legalitate, urmind ca in caz contrar sa se dispuna incetarea activitatii pe o perioada de pina la sase luni. Controlul a vizat respectarea conditiilor de igiena si a legislatiei de protectie a consumatorilor, in unitatile de alimentatie publica. „In bucatariile unitatilor verificate, am constatat nerespectarea circuitului produselor pentru pregatirea hranei, lipsa substantelor dezinfectante. In saloane, am gasit pereti cu tencuiala cazuta, fete de masa gaurite, iar la baruri nu era apa calda si nici instalatiile nu functionau. De asemenea, personalul nu avea carnete de sanatate“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Bulgar jefuit de o prostituata din Severin

Trei prostituate au fost retinute miercuri de politistii mehedinteni, in zona motelului Balota, din comuna Simian. In schimbul serviciilor oferite, tinerele primeau intre 100.000 de lei si 150.000 de lei, de la clientii romani, si cite zece euro, de la cei straini. Doua dintre tinere, Mihaela Streinu si Claudia Serban, s-au ales cu dosare penale, pentru prostitutie, iar cea de-a treia, minora, a fost incredintata familiei. Politistii au retinut-o si pe Alina Cristina Bejan, de 20 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care practica prostitutia in zona Hinova. Tinara a jefuit un bulgar, care a ramas fara 555 de euro si 160 de leva, bani pe care Alina Cristina Bejan a sustinut ca i-a primit in schimbul serviciului oferit.

S-a electrocutat in timp ce incerca sa inlocuiasca un bec

Un barbat din comuna gorjeana Borascu s-a electrocutat miercuri, cind a incercat sa inlocuiasca un bec. Ion Danciu, de 40 de ani, s-a urcat pe stilpul de inalta tensiune din fata casei pentru a schimba un bec ars. Nefiind atent la firele de inalta tensiune, barbatul le-a atins si

s-a electrocutat, cazind de la o inaltime de patru metri. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Turceni pentru necropsie.

Doi romi au inselat un cetatean german cu 28.000 de euro

Doi cetateni de etnie roma, tata si fiu, sint anchetati de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru inselaciune in conventii, contrabanda si fals in declaratii. Dumitru si Severus Bircina, din Tirgu Jiu, au cumparat, in urma cu mai multe luni, de la cetateanul german Nicola Obradovici, 500 de televizoare color second hand, pentru care trebuia sa plateasca 30.000 de euro. Nicola Obradovici a primit de la cei doi romi 2.000 de euro, iar Dumitru Bircina a ramas garantie in Germania pentru restul de bani. In acest timp, fiul acestuia, Severus Bircina, a venit in Romania cu televizoarele, platind vama numai pentru o valoare de 2.000 de euro, atit cit fusese trecut in acte. Dumitru Bircina s-a intors si el in tara, dupa ce a lasat garantie pasaportul, declarat ulterior pierdut. Nicola Obradovici a reclamat la politie cele intimplate, Politia si Parchetul Gorj incepind cercetarile.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version