Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Hotarire definitiva privind Centrul de Plasament nr.5

Consilierii judeteni au aprobat ieri modificarea organigramei, numarului de personal si a statului de functii ale Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj, ca urmare a desfiintarii Centrului de Plasament nr.5 din Craiova. Copiii din centru vor ramine la asistentii maternali profesionisti, iar in sediul institutiei va ramine un centru de primire in regim de urgenta pentru copilul foarte mic, in care sa fie primiti copiii abandonati in institutiile spitalicesti sau in alte locuri, pe o perioada de maximum 30 de zile, pina la trecerea lor in asistenta maternala. Numarul de copii pentru care a trebuit sa fie identificati asistenti maternali este de 78. Consilierii au aprobat suplimentarea numarului de asistenti profesionisti cu 50 de locuri, cei deja existenti fiind insuficienti.

Administratoarea unei asociatii si-a insusit peste 300 de milioane de lei

Politistii au inceput urmarirea penala impotriva lui Cercel Viorica, de 56 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pentru savirsirea infractiunilor de gestiune frauduloasa, fals intelectual si uz de fals. In perioada septembrie 2000- februarie 2003, aceasta, in calitate de administratoare la Asociatia de proprietari nr. 71, din municipiu, a inregistrat in contabilitate documente justificative false. In acest mod a creat un prejudiciu de 320 de milioane de lei, suma pe care si-a insusit-o.

Amenzi de 30 de milioane de lei pentru pietoni si soferi

Agentii Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin au aplicat luni amenzi contraventionale, in valoare de 30 de milioane de lei. Actiunea, care a durat doua ore, a facut parte din programul „Trafic rutier mai sigur“ si a urmarit depistarea conducatorilor auto care incalca legislatia in vigoare. Au fost sanctionati 22 de conducatori auto, pentru depasirea vitezei legale, iar alti 22 au fost depistati in trafic fara centura de siguranta. Pentru diverse abateri, 28 de soferi au primit sanctiuni contraventionale, iar opt pietoni au fost amendati pentru traversarea strazii printr-un loc nepermis.

981- „linia fierbinte“ a pompierilor severineni

Peste 90 la suta din apelurile primite in aceasta perioada de catre pompierii severineni sint false. Cadrele Grupului „Drobeta“ din punctul de comanda sint nevoite sa auda zilnic injurii sau incercari de inducere in eroare, privind solicitari de interventie la incendii inexistente.

„Avem zeci de apeluri, dintre care majoritatea nu sint reale. Avertizam ca avem identificator de apel si, daca vom considera necesar, vom anunta politia, pentru tragerea la raspundere a persoanelor vinovate“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de pompieri „Drobeta“.

Bebelus decedat dupa ce a fost scapat din brate de mama

Un bebelus in virsta de doua luni din comuna gorjeana Bengesti- Ciocadia a decedat luni, dupa ce a fost scapat din brate de mama. Nicolae si Marieta Turloiu plecasera impreuna cu copiii pe un cimp din apropierea localitatii. Pentru a ajunge la terenul respectiv, familia a luat caruta. La un moment dat, din cauza unei gropi, Marieta Turloiu s-a dezechilibrat si a scapat din brate bebelusul. Acesta a decedat pe loc, fiind dus pentru expertize la morga Spitalului din Rovinari. Marieta Turloiu este cercetata de politie pentru ucidere din culpa.

Medicii gorjeni nu-si dau banii pe asigurari de malpraxis

Medicii din spitalele gorjene nu se grabesc sa-si faca asigurari individuale de malpraxis pentru eventualele erori pe care le-ar putea face in activitatea lor. Directorul Spitalului Judetean Gorj spune ca institutia a facut o asigurare pentru cladire si pentru tot colectivul pentru ca asa a impus legea. „Nu am putut impune colegilor sa faca astfel de asigurari individuale. Din cite stiu eu, doar medicii care au cabinete particulare s-au grabit sa se asigure. Cei din spitale nu au fost prea interesati“, a spus directorul Emil Sandu. Ultimul caz in care mai multi medici gorjeni au fost dati in judecata pentru modul in care si-au facut meseria a fost cel petrecut anul trecut la Spitalul din Tirgu Carbunesti, cind o fetita a fost confundata cu un baiat.

3,5 miliarde de lei pe luna pentru ridicarea gunoiului

Administratia locala din Tirgu Jiu cheltuieste lunar 3,5 miliarde de lei pentru ridicarea si transportul gunoiului de la populatie. 60 de angajati ai societatii AQUATERM se ocupa numai cu aceasta activitate. Conducerea primariei se plinge ca sumele necesare pentru salubrizare sint atit de mari si din cauza lipsei de cooperare din partea locuitorilor orasului, iar apoi doar 80% sint recuperate din taxele pe care le platesc cetatenii.

Taberele scolare din Mehedinti nu au ustensile pentru prepararea hranei

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mehedinti au verificat stadiul in care se afla taberele scolare din judet, subordonate Agentiei Nationale a Taberelor si Turismului Scolar. „Inspectorii au verificat daca sint respectate prevederile legale privind conditiile igienico-sanitare si de protectie a consumatorilor. Au fost verificate taberele Orsova si Cazanele, iar abaterile constatate nu au fost majore. S-a solicitat remedierea tuturor deficientelor. In ceea ce priveste asigurarea prevederilor legale, la sectorul alimentar, s-a constatat lipsa anumitor ustensile in prepararea hranei“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version