13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabara Tismana - intepata de piratii turismului

Tabara Tismana – intepata de piratii turismului

Tabara scolara Tismana, apartinind Agentiei Teritoriale a Taberelor Scolare (ATTS) Gorj, are de suferit de mai multi ani din cauza unor agentii de turism-pirat. Asa-zisii agenti de turism le promit copiilor si parintilor ca-i aduc pe elevi in tabara Tismana, dar in realitate ii cazeaza intr-un motel insalubru. Desi in adevarata tabara scolara Tismana conditiile sint de lux, conducerea ATTS s-a trezit cu solicitari din partea unor parinti care vor sa-si retraga copiii din tabara.

Agentia Teritoriala a Taberelor Scolare Gorj a avut mari probleme anul trecut din cauza unor agentii de turism infiintate peste noapte, care au adus mai multe grupuri de copii din Bucuresti, promitindu-le ca-i duc in tabara Tismana. Ajunsi in Gorj, copiii au fost cazati de fapt la un motel insalubru, aflat la mica distanta de adevarata tabara. O saptamina, elevii bucuresteni au trait in conditii mizerabile. Mincarea le-a fost pregatita in conditii improprii, intr-o bucatarie unde profesorii nu erau lasati sa intre. Unii dintre copii s-au imbolnavit si si-au chemat parintii sa-i ia acasa. Acestia au povestit apoi ca au fost cazati la tabara Tismana, afectind astfel imaginea adevaratei tabere. Un control efectuat de ATTS, OPC si politie a lamurit lucrurile si au fost depistati agentii de turism care s-au folosit de numele taberei.

Unii parinti vor sa-si retraga copiii

Probleme de acest gen nu au intirziat sa apara nici in acest an. Desi tabara ofera conditii deosebite de cazare, directoarea ATTS Gorj are semnale ca situatia de anul trecut se repeta. „Am aflat ca exista parinti care vor sa-si retraga copiii din tabara. Avem deja un grup de elevi din Bucuresti si urmeaza sa primim un grup de 80 de copii prin intermediul Mitropoliei. Am auzit ca unii parinti s-au razgindit. Initial nu ne-am dat seama ce se intimpla, iar apoi am aflat ca s-a difuzat o stire pe un post central de televiziune in care copiii se plingeau de conditiile de cazare de la Tismana. In realitate, este vorba de alta unitate de cazare. Este o confuzie. Cred ca situatia de anul trecut se repeta, iar noi avem de suferit din cauza acestor agentii de turism, care ne afecteaza imaginea. Se folosesc de numele nostru, promit parintilor ca duc copiii in tabara Tismana si in realitate ii duc intr-un motel care nu are legatura cu noi“, a spus directoarea Elvira Sarapatin. Adevarata tabara scolara Tismana ofera conditii de lux copiilor, pe toata perioada verii capacitatea de cazare fiind ocupata la maximum. Ultima investitie facuta in tabara este nocturna pentru terenul de sport. Ambasadorii prezenti la sfirsitul saptaminii trecute in Gorj au servit masa la Tismana, iar de doi ani copiii acestora isi petrec citeva zile din vacanta in tabara din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS