17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 500 de gorjeni detin ilegal arme

Peste 500 de gorjeni detin ilegal arme

• Politia a depistat 16 cazuri de braconaj piscicol intr-o saptamina • Din 20 iunie, se deschide oficial sezonul la peste

Mai mult de 500 de gorjeni detin ilegal arme de foc sau cu aer comprimat. Conform Legii 17 din 1996, permisele de portarma trebuie vizate o data la trei ani. Detinatorii de arme din judet, in majoritate vinatori, trebuie sa isi vizeze permisele la IJP Gorj. Din statistica Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj rezulta ca peste 500 din cei 1.512 de detinatori de arme nu s-au prezentat la Serviciul Arme din IJP Gorj. Cei care nu se prezinta la politie pentru a primi viza legala risca sa le fie retrase avizele de portarma si sa le fie intocmite dosare penale.

Se deschide sezonul la peste pe baltile de la Moi

Politia impreuna cu AJVPS au descoperit saptamina trecuta 16 cazuri de braconaj piscicol in zona Simbotin – Schela. Deschiderea sezonului la pescuit in zonele colinare si de ses va avea loc pe 20 iunie. Braconierii risca amenzi cuprinse intre 25 si 250 de milioane de lei sau inchisoare intre sase luni si patru ani. Cei 1.057 de membri AJVPS care vor sa isi foloseasca permisele de pescuit trebuie sa isi procure de la sediul asociatiei noile permise inseriate.

„Acestea au o serie speciala si sint emise de Compania Nationala a Administratiei Fondului Piscicol. Permisul de pescar este valabil numai cu acest permis special, care nu poate fi falsificat. Se va deschide sezonul pe baltile de la Moi, Rovinari, care se intind pe 21 de hectare.Taxa zilnica este de 150.000 de lei pentru membrii AJVPS si 250.000 de lei pentru nemembri“, a precizat Nicolae Tonca, seful AJVPS Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS