10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi consilieri locali incompatibili au intors spatele politicii

Doi consilieri locali incompatibili au intors spatele politicii

Doi alesi locali au preferat functiile publice in locul scaunelor de consilier. Este vorba de Gheorghe Calinoiu si Virgil Dragomirescu. Restul celor 24 de consilieri incompatibili au dat semnatura ca renunta la calitatea de membru in diferite Consilii de Administratie ale regiilor autonome de interes local. Desi legea este destul de clara, unora dintre consilieri le-a fost greu sa inteleaga de ce unele functii sint incompatibile si altele nu. Pina la sfirsitul sedintei extraordinare de consiliu local, Gheorghe Calinoiu, membru in Consiliul de Administratie al Regiei de Apa si directorul Administratiei Pietelor, s-a tot intrebat: „Sint sau nu sint functionar public, calitatea de director la Administratia Pietelor nefiind foarte clara in textul legii. Consilierul Claudiu Manda si-a dat demisia din Consiliul de Administratie al RAADPFL, dar a ramas directorul Casei Sudentilor din Craiova si astfel se inscrie in rindul compatibililor, desi sint voci care il contesta“.

In locul celor doi care si-au dat demisia in consiliul local vor veni Liviu Ionita si Rodica Miala, urmatorii aflati pe lista electorala a partidului de guvernamint.

Si pentru ca in prezent sint disponibile 26 de locuri in diferite Consilii de Administratie ale regiilor autonome de interes local, partidele politice au termen pina pe 26 iunie sa isi aleaga oamenii care le vor reprezenta interesele in regiile aflate in subordinea Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS