20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSocietatea AQUATERM - data in judecata de furnizorul de gaze

Societatea AQUATERM – data in judecata de furnizorul de gaze

Societatea AQUATERM din Tirgu Jiu este in impas financiar de o lunga perioada de timp, din cauza sumelor pe care le are de recuperat de la populatie si agentii economici si a datoriilor pe care le are, la rindul sau, la furnizorul de gaze.

La inceputul acestei luni insa, DISTRIGAZ a decis actionarea in judecata a SC AQUATERM, intrucit restantele ajunsesera la 103 miliarde de lei. „Actiunea a fost facuta cu scopul de recunoastere in instanta a datoriilor, ceea ce poate duce eventual la o blocare a conturilor. Ni s-a impus un termen limita- 22 iunie. Ni se cere achitarea a jumatate din suma, ceea ce este imposibil. O sa le dam probabil citeva sute de milioane de lei. O sa incercam o esalonare a datoriilor. Nu avem de unde sa platim pentru ca, la rindul nostru, nu primim banii de la restantieri“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

Tirgujienii ar putea ramine fara apa calda

Daca nu se achita jumatate din datorie pina pe 22 iunie, DISTRIGAZ a anuntat ca va sista furnizarea gazelor in toate centralele termice ale AQUATERM. Masura ii va lasa fara apa calda pe tirgujienii care se mai bucurau de acest confort. AQUATERM nu are de unde plati datoriile pentru ca, la rindul sau, are de recuperat 105 miliarde de lei, dintre care 26 de miliarde de la agentii economici. Pentru recuperarea datoriilor, AQUATERM trimite saptaminal somatii de debransare catre zece societati, la unele dintre acestea luindu-se chiar masura sistarii furnizarii apei. „Saptamina trecuta a fost sistata furnizarea apei la patru societati. Cele mai mari datorii le au MACOFIL, ROSTRAMO, ARTEGO“, a precizat directorul Ion Popescu.

Pentru recuperarea debitelor de la populatie, echipe ale AQUATERM si ale primariei au inceput sa bata la usile datornicilor, incercind sa-i convinga sa mai achite din sume. „Sint intrebati oamenii care e ziua de salariu, se revine in ziua respectiva, se mai dau somatii, toate acestea pentru a mai recupera ceva din bani“, a spus directorul AQUATERM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS