10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua societati americane finanteaza alimentarea cu gaze in Mehedinti

Doua societati americane finanteaza alimentarea cu gaze in Mehedinti

• Delmont Entreprise si Washington International Technology aduc cite 15 milioane de euro in proiect • O delegatie a UE va monitoriza si proiectul distributiei de apa pentru Drobeta Turnu Severin

Judetul Mehedinti va fi vizitat, la sfirsitul acestei luni, de o delegatie a Uniunii Europene, care va monitoriza proiectul de realizare a distributiei cu apa si va verifica retelelele de alimentare si statia de epurare a municipiului Drobeta Turnu Severin. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, lucrarile de alimentare cu apa se desfasoara conform planului initial. 85% din costurile intregii lucrari, care se ridica la peste 14 milioane de dolari, provin din fonduri nerambursabile. „Din cei 39 de kilometri de magistrala, ai aductiunii cu apa din sursa Toplet, au fost realizati 17. De asemenea, este facut bazinul de inmagazinare, de 10.000 mc, in Drobeta Turnu Severin, iar captarea, cu un debit de 595 de litri pe secunda, este optima pentru alimentarea a peste 250.000 de persoane“, a spus Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

„Regulile jocului le impun cei care asigura finantarea!“

Un alt proiect cu mare impact asupra judetului Mehedinti, respectiv alimentarea cu gaze naturale, a intrat in linie dreapta. Consilierii judeteni au aprobat luni, in sedinta extraordinara, infiintarea Societatii de Gaze, care se va asocia cu consiliile locale si orasenesti din localitatile care vor beneficia de acest obiectiv. Pentru infiintarea societatii, consiliul judetean va intocmi documentatia de executare si va asigura avizele cerute de lege, iar consiliile locale asociate vor pune la dispozitie terenurile pentru amplasamentul retelelor de gaze. „Regulile jocului le impun cei care asigura finantarea. Noi participam cu cota care rezulta din valoarea proiectului si a avizului. Societatea va fi constituita, potrivit legii, din cel putin cinci membri asociati. In prezent avem doi finantatori: societatea Delmont Entreprise, cu 15 milioane de euro, si Washington International Technology, cu alte 15 milioane de euro. Deutsche Bank vine cu o oferta cuprinsa intre 60 si 100 de milioane de euro“, a precizat Constantin Sirbulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS