16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSatenii din Ostrovul Mare solicita organizarea unui referendum

Satenii din Ostrovul Mare solicita organizarea unui referendum

Locuitorii satului Ostrovul Mare – Mehedinti solicita organizarea unui referendum pentru schimbarea actualului statut administrativ al localitatii, in cel de comuna. Unii localnici sint nemultumiti de faptul ca de citiva ani nu s-a mai facut nimic in satul lor.

Ei au format un grup de initiativa, care a venit la Prefectura Mehedinti, pentru a solicita sprijin. „Dorim sa avem comuna noastra, ca banii din taxe se duc la Gogosu si noi nu ne alegem cu nimic. Ei incaseaza sume mari din colonia Portile de Fier II. Sint atitea de facut, dar banii se duc pentru alte obiective“, a spus Victor Neagoe, de 65 de ani, din Ostrovul Mare. Primarul comunei Gogosu, Gheorghe Hanes, a spus ca nu i-a uitat pe locuitorii din Ostrovul Mare si chiar a avut citeva realizari in localitate: „Am renovat integral caminul cultural, in care am pus si gresie, am mai asfaltat din drumuri, am reabilitat si alte cladiri, astfel ca s-a facut cite ceva si in acest sat“.

Consilierii au respins de doua ori propunerea

Propunerea de organizare a unui referendum pentru transformarea satului Ostrovul Mare in comuna a fost discutata in Consiliul Local al comunei Gogosu. „Am adus aceasta problema in discutia consiliului local de doua ori. Prima data, au votat patru consilieri, iar a doua oara, au votat sase din 12. Cind am supus din nou la vot, au fost obtinute opt voturi impotriva, astfel ca propunerea a fost respinsa“, a spus primarul Gheorghe Hanes.

El a adaugat ca initiatorii referendumului au luat in calcul toti locuitorii coloniei Portile de Fier II, care nu are inca statut de localitate: „La Ostrovul Mare sint 500 de locuitori, din care doar 350 au drept de vot. Ei vor sa voteze singuri, nu toata comuna, asa cum precizeaza legea. Ne apucam sa facem comune, sa platim oameni, dar reprezentarea este destul de mica“.

Prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, a solicitat primarului comunei Gogosu sa mai supuna o data la vot propunerea locuitorilor din Ostrovul Mare: „Daca locuitorii doresc acest lucru, asteptam procesele- verbale la prefectura“. In acest an, prin organizarea unor referendumuri, satele mehedintene Vrata si Braniste si-au schimbat statutul administrativ, in cel de

comune, iar comuna Cujmir, in cel de oras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS