5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSase angajati ai Sanatoriului TBC Dobrita au fost sanctionati

Sase angajati ai Sanatoriului TBC Dobrita au fost sanctionati

Sase angajati ai Sanatoriului TBC Dobrita au fost sanctionati dupa ce la inceputul saptaminii trecute in magazia institutiei au fost descoperite alimente alterate. In urma unui control al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, au fost descoperite 900 de borcane de compot de prune stricat si peste 300 de borcane de tocana de legume alterata, cele doua tipuri de produse fiind scoase din meniul bolnavilor. Pentru neglijenta de care au dat dovada, au primit avertismente doi magazineri, doi bucatari-sefi, asistenta de igiena Ionica Ceureanu, care avea in grija alimentele, si asistenta de dietetica Maria Pasarin. Pe linga sanctiunea disciplinara, Ionica Ceureanu a fost amendata de Directia de Sanatate Publica Gorj cu 1,5 milioane de lei.

Pentru ca pe viitor sa se evite aparitia unor situatii asemanatoare, conducerea spitalului a hotarit infiintarea unei comisii speciale, care sa verifice cel putin o data pe saptamina marfa care intra in magazie. Din aceasta fac parte un magaziner, asistentul de igiena si asistentul de dietetica. In ceea ce priveste alimentele stricate, acestea sint tot in magazia spitalului.

„Inspectoratul de Stat din cadrul Directiei Sanitare a prelevat probe si pina cind nu avem rezultatele nu putem face nimic. Noi am discutat cu firmele din Dolj si Gorj si sint de acord sa primeasca marfa inapoi. S-a stabilit ca a fost vorba de un defect de infiletare a capacelor“, a declarat Maria Bracaci, directoarea Spitalului TBC Dobrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS